Зловещо! Умрял се яви в бутилка с вино на Задушница

0
1998

Зад вратата на отвъдното се крият зверове, казва кабалист №1

Тайните на душата и отвъдния свят от векове вълнуват човека. Попитахме нумеролога кабалист и експерт по етнорелигиозни ритуали Ели Маринова за тайните на оня свят, които стават особено актуални около Задушница. Тази година денят, в който почитаме паметта на покойниците, се пада идната събота (18 юни).

– Г-жо Маринова, какво може да се каже за датата на тазгодишната черешова Задушница?

– Много странно е, че в нумерологично отношение енергетиката на деня и смисълът на самия празник съвпадат. Съботата е под знака на царското число 33, което се получава от сбора на цифрите в датата 18.06.2016 г. Царските числа са доста трудни за хората. Сякаш сега чрез символиката на числото близките ни призовават въпреки изпитанията да запазим човечността си. Това наистина е много важен ден, в който е нужно да си направим една равносметка какво ни свързва с миналото. Добре би било наистина да се обърнем към предците си.

– Какви са най-силните апокрифни ритуали, които не бива да пропускаме в тяхна памет?

– Като за начало не бива да се забравя, че всяка събота е Задушница. Иначе ако по Великден дядо Господ пуска душите на умрелите да се видят с близките, то около Спасовден и черешова Задушница те се прибират обратно горе. Затова е важно на тази Задушница да се отиде много рано, преди изгрев-слънце, на гроба. Там се поставя шише бяло вино или вода, защото в течността може да се види ликът на покойника. Преди това пак се боядисват яйца в червено и наред със сладките и солените неща, които наричаме, и тях раздаваме за Бог да прости.

– Наистина ли покойник може да се яви във виното?

Честно да ви кажа, аз съм присъствала на подобно явление, когато бях по-млада. Сега като се сетя – това си е много стресиращо, особено за хора с по-лабилна психика или неподготвено съзнание. Тогава в бутилката се появиха чертите на човек под формата на струйка дим. Всички изпаднаха в една страшна еуфория, която не може да се опише с думи. При всички положения гледането във вода или вино има паралели с кристалната топка на гадателите. Процесът е горе-долу същият.

– Много хора казват, че преди този църковен празник сънуват умрели. Това не е ли само една игра на съзнанието, която обаче ни помага да превъзмогнем болката по загубата на близките ни?

– Нещата са двупосочни. Така или иначе, имаме нагласата по това време на годината да почетем покойниците и това е факт. По този начин обаче чрез вярата ние се отваряме за контакт с тях и те се отзовават по-лесно. От друга – не можем да отречем, че духовен свят съществува и доказателствата за това са повече от безапелационни. Ние трябва да разберем, че светът не е само онова, което виждаме с взора си – има и нематериално съществуване някъде там.

– Как гледате на свидетелствата, че някой починал човек се е присънил някому и е поискал нещо, което в отвъдното му се е яло?

– Храната, въобще предметите имат енергия. Например аз често сънувам моята майка. Имах случай, в който по това време на годината тя ми се яви и ми каза следното: „Виж сега, аз нямам една риза, купи ми и да е бяла!“.

– Какво се прави в тези случаи?

– Отнасяте я в църквата, давате я на клисарката и казвате, че е за Бог да прости. Всеки предмет, дреха, храна има енергия. Предадена по един подходящ начин, тя отива директно при покойника, който я е поискал. В отвъдното има същите неща като тук – храна, дрехи, трапеза, само че те са на едно друго енергийно или вибрационно ниво.

– Вярвате ли в суеверието, че ако разлеем нещо, или падне храна, то на някого на оня свят му се яде или пие от същото?

– Има го това, но не бива да се изпада в някакви крайности. Ето, ако видим пеперуда, това също може да е душа на починал близък, която ни посещава. Най-добре е в тези случаи да кажем: „Здравей, ти, който и да си, благодаря, че ме навести“. Казваме това и продължаваме да вършим нашите си обязаности. Няма смисъл да се фиксираме и да се превръщаме във фанатици.

– Вие сте отдавна в окултния бранш, виждали ли сте призраци?

– Малко е по-сложно, отколкото звучи. Онова, което смятаме за призрак, всъщност е само част от нашата същност, която обаче е била изключително привързана към някакво изкушение или съблазън в този материален свят. Така призракът остава като затворник на Земята, защото не може да се прости било с човек, алкохол, наркотици. Обикновено енергиите около призраците са доста тежки, доста стресиращи. Хората, които виждат подобни феномени, не се чувстват никак комфортно после.

– Разкажете за някоя ваша среща?

– Аз съм имала няколко такива случая. Имаше един човек, който се бе върнал от отвъдното, незнайно как, доста стресиран, за да даде наставления на близките си. Но ще ви разкажа за друг случай. Навремето, докато работих в изчислителния център, имах един колега, който доста си пийваше. В един момент направи цироза. Докторите едвам успяха да го закрепят, но му казаха, че ако не престане, няма да живее още дълго. Той едва устиска 6 месеца и пак се върна към алкохола. От колектива, колкото можехме, го контролирахме, но той се криеше на едно тъмно място долу в климатичната инсталация. Скоро след това този човек се спомина. В един момент с колегите, като слизахме долу, започнахме да виждаме силуета му да продължава да стои в тъмното, където човекът пиеше до последно.

– А задавали ли сте си въпроса къде се намира отвъдният свят, на нашата планета ли е?

– За мен той е в духовния свят, като по-скоро е част от енергетиката на планетата Земя. Иначе душите са свободни да пътуват навсякъде по нивата из цялата Вселена. Според Кабала нивата са 10 нагоре, като всяко има поднива. Над последното стъпало стои Бог Отец. Има една такава духовна формула, че който е видял Отца си, той не може да се върне в материално тяло.

– По нашите земи бяха намерени скелети, върху които е извършен антивампирски ритуал – с кол, забит в гръдния кош. Наистина ли е имало вампири?

– В последно време много се тръби как, видите ли, вампирите са измислено модерно явление, идващо от граф Дракула. Всъщност явяването на вампир за първи път откриваме още в древногръцката митология, където е наречен Емпуза. Страхът тогава е бил доста голям. Все още в някои села у нас се гледа умрелия да не го прескочи животно, слага се чесън или повес от къпина в ковчега.

– А съществува ли днес наистина явлението вампиризъм?

– Не мога да кажа за физическия, но енергийният вампиризъм за мене е повече от факт. Често той се проявява при двойки с нехармонична връзка. При това положение единият от двамата партньори (близък или роднина) е контролиращ, строго доминантен и започва да изсмуква енергията, докато другият линее. Жертвата се чувства апатична, отпаднала, а реализацията й в професионална или друга област също започва да страда. В наши дни има и друг тип енергийни вампири (осъзнати или не), които дърпат виталитет от вас само с поглед. Те обикновено избират здрави индивиди, защото съществува риск, че докато пият енергия, могат да прилапат и някоя болест от донора и да се разболеят.

– Защо в къща с покойник се покриват огледалата?

– При смърт свети архангел Михаил идва с една коса и отрязва нишката на живота от това тяло. След като това се случи, е добре огледалата да се покрият. Старите хора казват: „За да не се огледа смъртта или умрелият“. Те изливат водата, която също има свойството да отразява. Традицията още гласи, че се спускат завесите, но се отварят прозорците, за да може душата по-лесно да излети.

– Как мислите, покойниците имат ли право да ни помагат от оня свят?

– Вижте, животът и изборите, които правим в него, са си индивидуален проблем на всеки един от нас. Как ще си изиграем картите в играта на покер, наречена живот, е само наша отговорност. Затова много рядко се допуска помощ от отвъдното. В повечето случаи тя идва под формата на подсказване по време на сън. Мога да ви кажа, че ако сънувате покойник, но роднина или близък, на когото сте вярвали и обичали, и той ви каже нещо, то можете да го приемете 100% за истина. Е, стига на сутринта да си спомним какво е било. На мен стара майка ми показа веднъж, че съм облечена в една разпрана риза. Това бе предупреждение, че пак ще се разболея тежко от бронхопневмония.

– Има ли риск при спиритичните сеанси, с които медиуми викат духа на покойници?

– Енергията на починалите е много тежка и силна. Когато тя се стовари, после присъстващите в стаята могат или да се изпокарат помежду си, или да им се случи нещо лошо. Другата опасност е, че от другите светове може да дойде нещо непознато – същество или демон. Затова винаги трябва да се пита: „Кой си ти, докажи, че си този, за когото се представяш“. Най-добре обаче е да не се занимаваме с тези неща, защото първата врата, която се отваря при спиритичен сеанс, е тази към нисшия астрал. А там бродят всякакви зверове. Не се знае на какво можем да попаднем и дали после то ще иска да си иде доброволно. А има случаи, в които не усещате, че по вас се е лепнало нещо и то започва да обърква живота ви. Моят искрен съвет е, че вратата към отвъдното е като кутия на Пандора, която не бива да отваряме заради едното голо любопитство.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук