Иван Гешев: Престъпната група от „Малашевци“ е отвличала и изнудвала възрастни хора

0
219
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес" (www.dailypress-bg.com) фоторепортер: Петър ХРИСТОВ /Иван Гешев

„Говоря за групата на Начо“, добави още кандидатът за главен прокурор

Престъпната група от „Малашевци“, която се е занимавала с имотни измами, е отвличала и изнудвала възрастни хора. Говоря за групата на Начо. Това обяви заместник-главният прокурор Иван Гешев.

Както е известно, днес сутринта ГДБОП и Специализираната прокуратура обградиха столичния квартал „Малашевци“, като акцията бе насочена към имотната мафия.

„В случая говорим за организирана престъпна група за имотни измами. В обществото са известни като „имотна мафия“. Група лица, български граждани от цигански произход, са занимават с отнемане на имоти от възрастни хора. Става въпрос за възрастни хора със зависимост от алкохол, психични проблеми, които нямат близки. За групата работят 4-5 лица (т.н. „бушони“) и то за дребни пари. След като групата намери лица, ги принуждава с физическо и психическо насилие да им бъдат прехвърлени на тях имотите. Въпросните „бушони“ също са били жертва на групата, защото и те са загубили имотите. И след като остават на улицата, групата ги вербува да работят за нея за жълти стотинки. Възрастните хора, които са били зависими, при един от случаите дори става въпрос за човек, който страда от параноидна шизофрения, са били принуждавани насила да прехвърлят имотите си. Дейността се извършва от лица с нисък социален статус . Има няколко групи в София, които се занимава с такава дейност. Очаквам прокуратурата и МВР да засилят работата в този сектор. Към този момент става въпрос за 3 случая, а 3 случая се предотвратени“, обясни Гешев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук