Ива Митева не се вижда като премиер, кога ще е вотът за президент?

0
108

Относно предложенията ИваМитева да е следващият министър-председател , тя призна, че не е готова за премиер.

 

„Човек трябва да си тежи на мястото, трябва да е там, където е най-добре подготвен. Един човек не може да усвои и да обикаля всички постове в държавата“, коментира председателят на парламента.

„Не съм разговаряла с никого от направилите предложението, нито с г-н Атанасов, нито с другите партии, които заявяват, че го подкрепят, обясни Митева. По думите й, това си е изцяло тяхно предложение.

„Моля ви се, не ме спрягайте мен за този пост“, поиска тя.

На въпрос дали се очертават нови предсрочни парламентарни избори, отговори, че трябва да се изчака президентът Радев да вземе своите решения, да връчи проучвателния мандат на парламентарната група, която е избрал, и след това да започнат дебатите.

 

Въпреки че стана ясно, че повечето партии смятат, че е по-добре да се проведат избори 2 в 1, се оказва, че има технически проблеми, които могат да са спънка за такова решение.

Разговорите продължават, като след участието на председателя на ЦИК Камелия Нейкова в заседанието на Председателски съвет на НС ще има и още едно днес, на което е поканен изпълнителният директор на „Сиела“ Веселин Тодоров заради спора за софтуера с комисията.

„Независимо дали ще са само президентски, дали ще има друг вид избори, проблемите са едни и същи. Има проблем с прехвърлянето на собствеността на държавата от фирма „Сиела“, има все още неплащане по договора. Поставят се въпросите, ако случайно има избори две в едно, кой е по-евтиният вариант, дали ще се оскъпят, с колко ще се оскъпят, необходими ли са допълнителни машини“, обясни председателят на парламента Ива Митева.

По думите й обаче засега партиите се обединяват около датите 7 и 14 ноември за президентски избори.

21 ноември е последната възможна дата за втори тур за избор на държавен глава.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук