Идва дъжд! Облачно с температури до 9 градуса днес

0
2123
SAN FRANCISCO, CA - FEBRUARY 17: Pedestrians carry umbrellas as they walk down Market Street on February 17, 2011 in San Francisco, California. Wet and stormy weather continues to drench the San Francisco Bay Area and is forecast to continue through the holiday weekend with a 60 percent chance of rain each day until President's Day. (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)

Предимно облачно ще бъде времето днес, като на много места ще превали дъжд, който в планинските райони ще се примесва със сняг, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, цитирани от агенция ПИК.

Почти без валежи ще е в югозападните райони от страната. В Източна България ще духа до умерен вятър от изток-североизток.

Минималните температури ще са предимно между минус 1 и 4 градуса. Максималните ще са между 4 и 9 градуса. Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Ще духа до умерен вятър от източната четвърт. Максимални температури на въздуха между 8 и 10 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще преобладава облачно време. Ще духа умерен, по билата и силен вятър от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1 200 метра – около 3 градуса, на 2 000 метра – около минус 1 градус.

Валежите ще продължат и утре. На повечето места ще вали дъжд, но със застудяването в Северна България и високите полета в Западна дъждът ще преминава в сняг.

Вятърът ще е слаб до умерен от североизток. Температурите ще са почти без дневен ход – в по-голямата част от страната между 1 и 6 градуса.

В събота вятърът от североизток ще се усили, ще е умерен, в Източна България до силен. Температурите ще се понижат още. В по-голямата част от страната ще превалява сняг, в Горнотракийската низина и по Черноморието – все още дъжд.

В неделя в по-голямата част от страната валежите ще спрат. Слаб сняг ще превалява на места в Западна България и в крайните източни райони.

Ще е студено и ветровито.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук