Иде ли развръзка? Зеленски се съгласи на преговори с Москва, но ето къде ВИДЕО

0
174

Вие опитвате да колонизирате Марс, а Русия опитва да окупира Украйна

Украинският президент изключва Беларус, като преговорна площадка, защото е съюзник на руския, иска преговорите да са във Варшава, Будапеща или Истанбул

Руската делегация пристигна в Беларус за преговори с украинската страна. Това съобщи прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков. 

По думите му, в състава на делегацията са влезли представители на МВнР на Русия, министерството на отбраната и други ведомства, включително и администрацията на президента.

„Руската страна вече е готова за преговори с Гомел, сега чакаме украинците“, каза Песков.

От беларуското външно министерство отбелязаха, че са подготвили за срещата всичко необходимо и в момента се занимават с решаването на протоколните въпроси.

При това украинският президент Володимир Зеленски заяви, че преговорна площадка може да са градовете ВаршаваБудапеща или Истанбул, но не ѝ Гомел, независимо от това, че именно украинската страна посочи този град в Беларус за място на преговорите.

https://video.fsof6-1.fna.fbcdn.net/v/t42.1790-2/274909751_293490056220980_9019183596514962865_n.mp4?_nc_cat=1&ccb=1-5&_nc_sid=985c63&efg=eyJybHIiOjMwMCwicmxhIjo1NzQsInZlbmNvZGVfdGFnIjoic3ZlX3NkIn0%3D&_nc_ohc=EvQMeYLtYPsAX8svLYM&rl=300&vabr=87&_nc_ht=video.fsof6-1.fna&edm=AGo2L-IEAAAA&oh=00_AT8LY_PYQJupfI6vNPFRlteQwrsoNnXlbmAeFpPNgvvSgQ&oe=621B5B51

„Това е единственият начин преговорите да бъдат честни и наистина да сложат край на войната“, смята украинският президент“, заяви Зеленски, като добави, че разговорите могат да се проведат само в страна, „от която не летят ракети“.

Изказването на Зеленски идват малко след като Кремъл заяви, че неговите лидери са достигнали до Беларус за мирни преговори.

В отговор на това Дмитрий Песков обяви, че този път специалната операция на Русия в Украйна няма да бъде прекъсвана по време на преговорите. Засега обаче не е ясно дали те изобщо ще започнат и къде точно може да се случи това.

БЛИЦ припомня, че вчера Украйна заяви, че не отказва да преговаря с Русия за прекратяване на огъня, но подчерта, че не е готова да приеме и ултиматуми или неприемливи условия. Това заяви Михайло Подоляк, съветник на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски.

В същото време стана известно, че турският президент Реджеп Тайип Ердоган е поканил руския президент Владимир Путин в Турция за преговори. 

„Трябва да демонстрираме поведение в подкрепа на мира. По време на телефонен разговор с Владимир Путин го поканих в Турция“, каза турският лидер.

Превод и редакция: БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук