Изверги тровят масово кучета в Хасково

0
1017
Градинката, където е разпръсната отровата.

Бездомни кучета се тровят масово в Хасково след няколко случая на нападнати хора от бездомни четириноги. Само за последната седмица ветеринари са лекували над 20 случая на домашни любимци, които са яли отровно месо. Само 5-6 от лекуваните животни са оцелели, останалите са починали. Отровата е бързодействаща и няма мирис, който да отблъсква животните. Служители по хигиената признават, че открити и много трупове на бездомни псета. Последният случай е от неделя, когато породисто куче от породата Джак Ръсел териер се е отровило, след като е изяло парче месо.

Собственикът му е силно притеснен, защото кучето изпаднало в агония пред очите на съпругата му, която е бременна в 8-я месец. Слави Миленов се е заел да търси отровителите.

„Освен кучета тези парчета месо могат да бъдат погълнати и от малки деца. Кой ще носи отговорност тогава?”, питата мъжът. Отровните късове месо били подхвърлени в градинката около паметника на Капитан Петко войвода в Хасково. Мястото е изключително оживено, само на метри е и автогарата на Хасково. Изследванията показали, че кучето е погълнало препарат за растителна защита, който е произведен в Турция. Бил силно токсичен, бързодействащ. Дори причинявал масови измиране на пчелите, които кацнат по обработените с препарата площи.

За отровени кучета неотдавна сигнализира и хасковлийка Пепа Бучакова, която изпрати снимки на труповете на 3 кучета. Тя се натъкнала на телата край площадката за каране на скейтбордове в парк „Кенана”. Труповете били в близост до алеята, където се разхождат и деца, както и на десети на метри от кафене.

От община Хасково казаха, че са инструктирали служителите по озеленяването да проверяват парковете и градинките за подозрителните късове с месо. През зимата имаше и случаи на масово отравяне на котки в Хасково, след разпръскване на премесени с отрова котешки гранули./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук