Изверг изтезавал брутално 18-годишната Виктория, гасил цигари по лицето й

Момичето е намерено случайно в дома му от полицаи, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова

0
950

Изверг е изтезавал брутално 18-годишната Виктория от Добрич. Гасил е дори цигари по лицето й, каза пред камерата на Нова телевизия говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Момичето е било отвлечено от злодея, който тя е считала за свой приятел.
Мъжът, който я е изтезавал, е хванат с канабис. Намерени са и амфетамини.
Вчера, 20 дни след като е била обявена за издирване, Виктория беше открита от полицията в безпомощно състояние – пребита и дрогирана. В момента тя е в реанимацията в добричката болница.

„На 24 юли, след сигнал на гражданин е извършено претърсване в дома на родителите на задържания. Там са намерени незначително количество наркотични вещества, след което по инициатива на органите на разследването е претърсен и домът му. Тогава неочаквано е намерено 18-годишното момиче в изключително тежко състояние“, заяви Арнаудова.

„Задържан е за 72 часа за притежание на наркотични вещества и за противозаконно лишаване от свобода, което е било по начин, особено мъчителен за пострадалата и с опасност за нейното здраве. За първото деяние се предвижда наказание от 1 до 6 години“, уточни говорителят на главния прокурор.

„Момичето е било брутално изтезавано, с нанесени множество удари в областта на цялото тяло. Мотивите на този човек са неизвестни“, добави тя.

„Той има криминални регистрации. Три пъти е осъждан за притежание на наркотици, има и три неприключили досъдебни производства. Случайността спаси живота на това момиче“, призна Арнаудова, след като водещият на „Здравей, България“ Виктор Николаев два пъти й зададе въпроса защо не е намерена по-рано, след като майката на момичето е видяла похитителя.

„Една вечер Виктория дойде посред нощ с него в къщи. Това беше дни преди отвличането. Аз й се скарах. Човекът пушеше цигара и не можеше да улучи пепелника. Изтърсваше пепелта в диаметър на 15 см. Помислих, че е пиян. Никога не ми мина през мисълта, че е вземал наркотици“, каза пък майката на Виктория – Атанаска Димитрова.

„Казах й, че не ми харесва човека и не трябва да се занимава с него. Той е много по-голям от нея. До последно бе лъчезарно, усмихнато дете. Никога не е била подтисната“, разказва жената.

„Докато я нямаше, получавах някакви съобщения в личния й профил, но имах подозрения, че не са писани от нея. В тях пишеше: „Мамо, аз си намерих приятел“. Това не беше в стила на Виктория. Тя би ми се обадила по телефона, за да ми разкаже. Аз правих опити да се свържа с нея, но телефонът  й бе изключен още в първия ден след изчезването й“, каза през сълзи нейната майка.

„Благодарна съм на всички, които се свързаха с мен! Виктория се нуждаеше вчера от кръв от група АБ „-“, каза още Атанаска Димитрова.

„Видях, че младата дама е била малтретирана. 21 години работя като лекар и никога не съм виждал такова нещо“, заяви пък д-р Бисер Ботев, който я е приел в спешното. По думите му момичето е в съзнание и вече е адекватно.

„Проблемът не е толкова физически, а психически. Там лечението ще бъде трудно“, допълни той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук