Известен професор разтърсващо: Магията срещу Симеон Сакскобургготски уби сина му

0
1764

Снимка: „България днес“

Вярвам, че има минали животи, казва още Иван Дреников

„Магията, която направиха на бившия ни министър-председател Симеон Сакскобургготски български гадателки, уби синът му – първородният княз Кардам. Това беше неговото жертвоприношение, защото трябваше да събере народа, а той го разедини“. С тези думи започва разговорът на „България днес“ с проф. Иван Дреников, полиглотът енциклопедист, който 48 години живее във Венецуела, а повод за постоянното му завръщане тук е новата му книга „Прераждане“ на издателство „Труд“.

„Вярвам, че има минали животи и т.нар. „дежавю“, в което човек изпада понякога благодарение на стрес, а друг път защото сам се подлага на регресия, казва проф. Дреников и обяснява: „Именно затова започвам с настоящия живот на Симеон Сакскобургготски, защото смятам, че той е един от известните, който преди време по разказ на очевидци, бе омагьосан от магове и гледачи на бул. „Славейков“ да заплати грешката си, че си върна имотите със смъртта на първородния си син – княз Кардам. Това младо момче заплати, то на практика изпълни проклятието срещу Симеон от недоволните хора“, обясни ни проф. Дреников.

Възпитаникът на Сoрбоната познава отлично Симеон Сакскобургготски, защото покойният му брат – Кирил дълги години е негов съветник. Баща им – Георги Дреников пък е бил царски офицер и последен ръководител на военновъздушните войски на Негово Величество Цар Борис Трети. „Смятам, че Симеон заплати с живота на сина си, защото горите, които поиска да си върне, на практика не бяха негови. Освен това, близки до него разказват, че синът му Кардам по време на катастрофата е шофирал „Ягуар“-а си, който всъщност е бил купен с парите от изсечените гори в Рила. А знаете ли в испанските вестници какво се прокрадва?

Различни мистерии като тази, че линейката, с който е бил взет княза се води три часа изчезнала, преди да я намерят и упътят в правилната посока към болницата. Какво се е случило никой не знае, но е факт, че седем години синът на Симеон е в кома и никой не може да му помогне до края на дните му, отиде си твърде млад“, разказва още професорът. Самият Дреников в една от книгите си „Българи се родихме – българи ще умрем“ пише отворено писмо до Симеон Сакскобургготски и там му задава въпроси, чийто отговори чака и до сега. „Близки бяхме. Вярвахме му, когато дойде и обяви, че ще ни оправи за 800 дни, а истината се оказа съвсем друга“, обясни Дреников.

Ученият от най-висока класа, създател и бивш директор на старопечатния отдел на Националната венецуелска библиотека и носител на най-високото отличие на Венецуела за приноса му за културата на страната, нито за миг не е преставал да е преди всичко българин. „След смъртта на брат ми през 1983 г. архивът на Института за балкански изследвания, който през 60-те години създадохме с брат ми в Белгия бе депозиран от мен с помощта на Цар Симеон Втори в Института „Хувър“ към Станфордския университет в Калифорния. Това е най-богатата документална колекция на България извън страната ни. В нея е и Ньойския мирен договор, и „Рибния буквар“, иконографическа колекция, 131 оригинални картографски планове за земите ни, повечето от тях голяма рядкост. Освен това дълго време носих на ръката си пръстена на Боян Магесник, третия син на Цар Симеон Първи. Бил е талисман. Но го дарих на Националната библиотека, където има фонд – дарения на името на мен и брат ми Кирил. Аз винаги ще си остана българин, макар че съм обиколил целия свят“ , обяснява родолюбието си проф. Дреников.

Според човекът написал повече от 25 книги и изучавал магьоснически ритуали и молитви по цял свят, не бива да канонизираме пророчицата Ванга за светица, защото са много изпитанията, на които е трябвало да отговаря битието й приживе. “ Да, тя е помагала на много хора, но това не стига. У нас обявиха за светии много хора загинали за свободата на България, което е странно. Разбира се, че трябва да им отдаваме почит, но цедката за това някой да е светец трябва да е доста по-точна. Иначе и аз съм писал книга за Ванга, мои близки са ходили при нея и знам, че тя не е била шарлатанка. Множеството й е вярвало, а и сега с е прекланя пред нея“, споделя проф. Иван Дреников.

За това как България изгуби 29 тона безценен архив останал в Станфорд, за новата книга „Прераждане“ на проф. Иван Дреников, затова как във Венецуела му викали Извънземния, за богомилите и първият олимпийски медал за България завоюван от баща му – командирът на военновъздушните войски – Георги Дреников четете в следващ брой на вестника.

Източник: „България днес“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук