Извънредна ситуация по време на акцията по издирването на изчезналите баща и син под връх Ботев

0
3071

Спасител на планинската спасителна служба е паднал в ледените води на Тунджа, за щастие не е пострадал

Извънредна ситуация е станала по време на акцията в  Стара планина, която има за цел да открие изчезналите баща и син. Припомняме, че 42-годишният Атанас Пенчев и синът му Андриан са били изключително неподходящо екипирани и оборудвани за такъв тежък преход, когато изчезват в планината.

Докато ги търсят, спасител на планинската спасителна служба е паднал в ледените води на Тунджа, за щастие не е пострадал.

„Наш колега падна във водата, намокри се качествено. Рискът от такива инциденти съществува, слава Богу, се размина с това. Има смисъл да се оглеждат такива по-труднодостъпни места. Намират се следи на места, за които не можем да кажем дали са техни. Възможно е да са там, но да не ги виждаме”, заяви директорът на ПСС Емил Нешев, цитиран от Нова телевизия.

Днес е последният ден на акцията в  Стара планина, която има за цел да открие изчезналите баща и син. Тя преминава при сурови условия. На връх Ботев е -25 градуса.

За първи път се включват и военни в акцията. 15 военнослужещи поеха към върха с дрон, за да обхванат по-голям периметър. Днес спасителите и военнослужещите ще обходят малък, но опасен периметър около река Тунджа. Опитните спасители казват, че шансовете стават минимални, но близките не губят надежда.

Blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук