Извънредни разкрития за мощна банда, безчинствала в Пловдивско, тарторът…

0
2777

Разкрити са извършители на въоръжени серийни грабежи в областта

Арестуван е шеф на престъпна банда, който през 2013 година е извършил заедно с различни бандити серия от въоръжени грабежи в Пловдив и околните села, съобщиха на брифинг в прокуратурата Пловдив.

30-годишният Иван Тотев от село Златитрап е извършвал обирите предимно по малки търговски обекти-бензиностанции и денонощни магазини. За различните престъпления е имал различни съучастници-между 4 и 5 човека. Дясната ръка на Иван Тотев-Борис Л. също е арестуван. Разпитани са като свидетели няколко млади мъже.

По информация на БЛИЦ босът на престъпната група е направил самопризнания, след като преди дни пловдивските криминалисти обискирали дома му и открили доказателства за грабежите. Иван Тотев винаги тръгвал за обирите от дома си в Златитрап маскиран. Носел газов пистолет, който често не бил зареден. Той нахлувал в обекта, изкарвал ума на служителя, насочвал пистолета към него и взимал парите. Сумите, които бандата задигала, били между 250 и 400 лева.

При всички обири Иван Т. слагал на главата си боне за картинг, а когато влизал в нарочения обект, слагал за по-сигурно и качулката на суитчъра си Така била обрана бензиностанция по пътя за село Кадиево и няколко денонощни магазина в различни райони на Пловдив.

Иван Тотев и съучастникът му са арестувани на 22 октомври, разпитани са няколко мъже от селата Оризари и Златитрап, които имат съпричастност съм случая. Всички те имат криминални прояви-за грабеж и основно за притежание на наркотици и шофиране на автомобили под въздействието на дрога. Тяхната възраст е между 28 и 30 години.

Обирите са извършвани през цялата 2013 година. Общата сума на 7-те извършени грабежа е  2400 лева. След това Иван Т. е започнал работа като пожарникар, по непотвърдена информация в пожарната служба на близък до Пловдив град.

Извършителите ги заплашва затвор от 5 до 15 години и конфискация на част от имуществото.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук