ИЗВЪНРЕДНО! Бивш шеф на Летище София попиля пожарникарите: Некадърни са и затова не могат да се справят с новия автомобил! Не е с пренабити номера

0
1621

Пожарникарите на Летище София са некадърни са и това е причината да не могат да се справят с новия автомобил! Нека от Столична пожарна си прецезират хората. Това обяви пред Нова тв бившият шеф на Летище София Христо Щерионов. Той бе поканен да коментира разследването, което в момента води прокуратурата, за новата пожарна, купена за 1,8 млн. лева, която дава много дефекти и пожарникарите на летището отказват да използват.

Както е известно, в ПИК описахме цялата хронология на скандалната обществена поръчка. Как в началото е бил заложен друг тип пожарна, но после параметрите се променят, като се спираме на модел, който е бил показан на изложение в Хановер, но от него няма продадени бройки. В последствие се оказва, че у нас е доставен именно тестовият автомобил, който е бил показан на изложението, но при него има разлика в номера на рамата. (ВИЖ В ОЩЕ ПО ТЕМАТА)

След като е доставен, той е преседял над 120 в сервиз, за да се поправят различни проблеми. По темата говори и Тодор Пенев, който е бивш директор на дирекция „Летищно осигуряване на полетите“. Той също потвърди, че автомобилът е опасен и не се използва от пожарникарите на летището.

„Не се притеснявам, че ще ми бъде потърсена наказателна отговорност. Автомобилът е закупен с обществена поръчка, която е стартирала през 2013-а. Имаше обжалване на процедурата и най-накрая се стигна до избор на изпълнител с договаряне, като цената на автомобила е тази, която е обявена в обществената поръчка. Пожарната върши работа, разбира се. Към настоящия момент е в експлоатация на Летище София. Колата не е с пренабити номера. Вече имаше човек, който говори за това, но това не е негово лично откритие, а нещата станаха ясни на база жалба от фирмата, която загуби търга. Не можа да става дума за някаква фалшификация, камо ли за пренабиване на номера. 90% от отказите се дължат на неправилна експлоатация и некадърност на част от шофьорите на Летище София, защото не може хора, които до момента са управлявали Зил 131 и Татра, когато ги качиш в тази кола, да са същите. А този, който изнесе доклада преди време, е един от най-некадърните пожарникари на летището. Пожарникарите на Летище София не са служители на летището. И аз сега апелирам към ръководството на Столична пожарна да отсеят служители, които са в невъзможност да управляват този сложен автомобил. Колата реално е била над 120 дни в сервиз, но това е нормално при въвеждането в експлоатация на толкова сложен автомобил. В началото винаги има пик на отказите. И това е така, докато влезе в нормална ескплоатация. Сега се извършва проверка, но мен не са ме викали, за да давам обяснения. Нямам притеснения“, заяви пред Господари на ефира бившият шеф на Летище София Христо Щерионов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук