ИЗВЪНРЕДНО! Бивш шеф на разузнаването хвърли бомбата: България е мишена на терористите от 12 години!

0
1288

Атаката на „Ататюрк“ носи почерка на касапницата на белгийското летище „Завентем“, твърди ген. Кирчо Киров

Още през 2004 година получихме сигнал от голяма партньорска служба, че България вече е реална цел на терористите. Не трябва да се чувстваме като остров на стабилност и спокойствие. Засега оставаме настрана от терористичните атаки. Ние оставаме встрани от събитията в Близкия Изток, но има български фирми, които продават оръжие там. Това също може да бъде повод за атаки. Това поясни в студиото на Би Ти Ви бившият шеф на разузнаването генерал Кирчо Киров.

Той беше поканен за анализира кървавата касапница на летище „Ататюрк“ в Истанбул.

„Турското разузнаване е свършило своята работа в превантивен характер. Прави впечатление сходният начин на действие на терористите от Истанбул и тези от летище „Завентем“ в Брюксел. Това ме кара да мисля, че става дума за действие на терористи от „Ислямска държава“, каза още ген. Киров.

„Щастие в нещастието е, че терористите са действали само във външния периметър на летището. Трудно е да се охранява едно толкова голямо летище. Най-вероятно терористите са задействали план „Б“ и са започнали да стрелят с автомати. Един такъв терористичен акт се планира доста време. Те са действали по свой план, който очевидно не е сработил като цяло“, завърши бившият шеф на разведките.

pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук