Извънредно! Борисов разпореди въвеждане на Националния план за защита при бедствия

0
1421

Подготвя се решение на Министерския съвет за обявяване на ден за национален траур

Премиерът в оставка Бойко Борисов разпореди въвеждане в действие на Националния план за защита при бедствия. В село Хитрино министър-председателят ръководи работата на Националния щаб за изпълнение на плана за действие. В щаба участват още вицепремиерите Румяна Бъчварова и Томислав Дончев, министрите на транспорта и здравеопазването Ивайло Московски и Петър Москов, както и главният секретар на МВР  Георги Костов и директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”  главен комисар Николай Николов. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

В рамките на деня започва подпомагането на пострадалите с еднократна помощ от 325 лв. и се оказва съдействие на хората останали без подслон.

Сформира се комисия, която да започне оглед на щетите и спешното подпомагане на пострадалите. В комисията ще работят представители на местната власт, пожарната, заедно с представители на АСП, РДНСК Шумен и РДНСК Варна.

Създадена е организация за доставяне на кръв и кръвни продукти към МБАЛ-Шумен от цялата страна. Изпратен е реанимационен екип от Варна в Шумен, който да окаже допълнителна помощ. При необходимост има готовност и за транспортиране на пациенти с въздушен транспорт.

Подготвя се решение на Министерски съвет за обявяване на понеделник (12.12.2016) на ден за национален траур.

www.blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук