Извънредно! България пред нови предсрочни избори!

0
1332

Надеждата на Реформаторите угаснала в кабинета на министър-председателя в оставка

Премиерът в оставка Бойко Борисов попари с горещо олио мераците на Реформаторския блок да състави самостоятелно правителство, научи БЛИЦ от високопоставени държавни източници.

Надеждата на доскорошните коалиционни партньори на ГЕРБ е изгоряла в кабинета на министър-председателя вчера. На сбирката, която е продължила рекордните 15 минути Борисов е дал да се разбере, че няма никакво намерение да участва в договорки за съставяне на кабинет от страна на отломките на РБ.

Борисов даде да се разбере, че в момента, в който държавата се бори с преодоляване на последствията от трагедията в Хитрино не го интересуват плоските политически комбинации.

Именно по тази причина на визитата при Росен Плевнелиев са отишли резервните играчи от Блока. Отиването при доизкарващия мандата си държавен глава е имала протоколен характер, а единствената полза от нея са били снимките, които ще останат в албумите на посредствените политици.

След вчерашната развръзка България е изправена пред поредните предсрочни парламентарни избори. На вота ще стане ясно с каква подкрепа се ползва всяка една от партиите, които кандидатстват за народната любов.

Не е изключено след вота да се влезе в спирала на постоянни преговори, което ще усили усещането за несигурност.

Ивайло КРАЧУНОВ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук