Извънредно! Военен преврат и в Армения: Въоръжени превзеха сградата на полицията в Ереван

0
1323

Метежниците искат освобождаването на всичките политически затворници, има убити

Група въоръжени лица са превзели сградата на полицията в района Еребуни в арменската столица Ереван. Престъпниците искат от ареста да бъде освободен арменския опозиционер Жирайр Сефилян, който е обвинен в незаконно придобиване и съхраняване на оръжие, съобщава Интерфакс.

Съобщава се, че пред сградата са пристигнали войски на националната армия. В скоро време се очаква изявление на шефа на полицията в Ереван, който трябва да направи официално изявление.

По данни на следователите, Сефилян с група въоръжени лица е планирал с помощта на въоръжени групировки да превземе няколко сгради в страната, включително и телевизионната кула в Ереван, за осъществяването на някакви престъпни действия след изострянето на ситуацията в зоната на карабахския конфликт. Но на 20 юни бе задържан.

По последни данни има един загинал и няколко ранени в резултат на превземането на полицейския участък в Ереван. Въоръжените с автомати мъже са нахлули в сградата и са заповядали на всички да не мърдат.

По някои данни, за заложници са взети заместник-началника на полицията на Ереван Валерий Осипян. Междувременно в социалните мрежи е разпространено изявлението на така наречената извънсистемна опозиционна организация. В него се казва, че случващото се е началото на военен преврат.

Метежниците настояват за незабавно освобождаване на всички политически затворници.

www.blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук