Извънредно в ДЕЙЛИ ПРЕС! МВР охранява в социалните мрежи руския патриарх

0
6771
Снимка: Информационна агенция BNews.bg.

Български граждани се оплакаха или по-скоро сигнализираха възмутено-шеговито за „превентирането“, на което са били подложени от родната полиция (или милиция, бел.ред).

Четирима души се оказаха посетени от полицаи вчера, за да подпишат протокол, че няма да отправят заплахи или обиди спрямо руския патриарх Кирил, който е на посещение у нас по повод 140 години от Освобождението на България.

Патриарх Кирил пристигна в София вчера, 2 март и ще вземе участие в тържествата за националния ни празник.

Във видео, пуснато във фейсбук, от Иво Дошев трима полицаи разлистват сигнал срещу домакина и обясняват, че посещението е във връзка със сигнал за отправени от него заплахи по повод визитата на Негово Светейшество Кирил, патриарх Московски.

Домакинът казва: „Няма такова нещо.“

Полицаите не уточняват дали въобще е имало заплахи, но цитират, че сигналът е получен в Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) и Националната служба за охрана (НСО).

Докато домакинът се опитва да разбере какво става и дали наистина е сериозно посещението на тримата униформени, един от тях застава с гръб пред камерата, за да намали видимостта.

Теодор Спасов, друг възмутено-развеселен гражданин, който е бил „превентиран“, дава и вероятния повод за посещението на полицаите в дома си:

„Теодор Спасов от 1 март:

Гледам интервюто на московския патриарх Кирил…. Рядко гнусна работа. Как па не каза една истина?!?!“

Четиримата „посетени“ от български полицаи са: Теодор Спасов, Иво Дошев, отец Рафаил – Росен Стефанов и Калин Димитров.

Друг от „посетените“ – Теодор Спасов, споделя на своята страница във Фейсбук:

„Приятели, днес в свободна и демократична България, страната председателка на Европейския съюз, подписах протокол – предупреждение да не заплашвам в интернет пространството московския патриарх. Не съм заплашвал никого. Стената ми е открита и всеки може да чете. Повтарям пак – подписах протокол да си меря приказките във Facebook, защото на някого нещо не му харесва и той е овластен достатъчно, че да заплашва. Ако на някого още не му е ясно в какво се превърна България през последните десет години, нека моят пост разсее и последните му съмнения!“, пише Спасов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук