ИЗВЪНРЕДНО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Момчето, паднало от третия етаж на дом за деца, е в критично състояние (ОБЗОР)

0
15101
© Информационна агенция "Дейли Прес"

Второ денонощие лекарите се борят за живота на 17-годишното момче, което падна от третия етаж на Дома за деца с увреждания в град Роман, научи Информационна агенция „Дейли Прес“. Направена му е операция, но състоянието му остава критично.

Психолози работят с част от останалите деца в институцията и с хората от персонала. Това съобщи пред „Дейли Прес“ Роза Димитрова директор на центъра за деца с увреждания в Роман.

Жената, която е била с Асен преди той да влезе в тоалетната, едва сдържа сълзите си, пред камерата на „Нова телевизия“.

„Попита ме дали ще му дам стотинки, за да отидем да купим „Зайо Байо”. Аз му обясних, че като почистим, ще отидем да купим”, разказа Валентина Александрова пред медията.

Останалото разказва камерата за наблюдение, защото Асен влиза в тоалетната сам и полита през прозореца. Не е ясно как го е отворил и дали е скочил или просто е паднал.

Груповият му ръководител Боряна Петкова се опитва да мисли не за случилото се, а за това момчето да оцелее и да се върне в дома. Всъщност Асен няма другаде къде да се върне освен там, защото няма свой дом и свое семейство.

„След като инцидентът вече беше пуснат по медиите, много от родителите на децата се обадиха да попитат как са те и дали инцидентът не касае тяхно дете, но до момента все още майката на Асен не се е обадила”, призна директорката на дома Роза Димитрова.

След случилото се, три болници в София са отказали да приемат пострадалото момче, научи Информационна агенция „Дейли Прес“. 

Причините са били различни – липса на готовност за приемане на пострадал с политравма, липса на свободни легла и липса на конкретен специалист.

В момента момчето е настанено за лечение в плевенската университетска болница от където потвърдиха, че е настанен при тях. 

Тъжната статистика сочи, че за последните 5 години от дома не е осиновено нито едно дете. Семействата, в това число и приемните, ги отбягвали заради заболяванията им. От всичките 30 обитатели на институцията в Роман само двама ходят за ваканциите при родителите си.  Другите прекарват там и дните, и нощите, и делниците и празниците.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС TV! 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук