ИЗВЪНРЕДНО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Насилвано момиче падна от тераса на социалния дом в Борован

0
9806

Момиче е паднало от втория етаж на центъра за настаняване от семеен тип във врачанското с. Борован, съобщава 24 часа, позовавайки се на областната дирекция на полицията във Враца.

Информация за инцидента е получена около 13 часа вчера в РУ-Бяла Слатина. 15-годишната е в университетската болница в Плевен, но все още няма информация за състоянието й.

Има данни, че преди време пострадалото момиче е изведено от центъра от баща си, но той я насилвал сексуално и я предлага и на други срещу заплащане. Наблюдаващи случая социални работници разбрали, че детето е в риск и миналата седмица го върнали в дома в Борован.

Образувано вече досъдебно производство изяснява, дали момичето е паднало по невнимание, дали нарочно е скочило или някой го е бутнал.

Припомнаме, в края на февруари 17-годишен бе в кома и в критично състояние, след като падна от трети етаж на дом за деца с увреждания в град Роман

Три болници в София отказаха да го приемат поради липса на готовност за приемане на пострадал с политравма, липса на свободни легла или липса на специалист.

Припомняме, на 13 февруари районната прокуратура в гр. Бяла Слатина започна незабавна проверка на Центъра за настаняване от семеен тип – с. Борован, когато обществено достояние станаха клипове с насилие над деца.

Районна прокуратура се самосезира по повод репортаж, излъчен в сутрешния блок на НОВА ТВ за извършено насилие от възпитател над деца.

От началото на годината, лавина от случаи с насилие от детски заведения заляха медиите. Районната прокуратура в Габрово образува досъдебно производство за това, че в Габрово, в Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания са били изтезавани малолетно лице и непълнолетно лице.

По другият случай в Детска градина „Брезичка“ в Бургас, Районна прокуратура – Бургас също образува досъдебно производство.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук