ИЗВЪНРЕДНО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер: ЕС остава силно ангажиран с европейските перспективи за Западните Балкани, но засега никоя страна не отговаря на всички условия

0
9811
© Информационна агенция "Дейли Прес"

ЕС остава силно ангажиран с европейските перспективи за страните от Западните Балкани. Това каза на пресконференция председателят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер след среща с премиера Бойко Борисов и лидерите на Западните Балкани за перспективата пред региона и възможностите за инфраструктура и дигитална свързаност, предаде репортер на Агенция „Дейли Прес“.

„Очарован съм да бъда тук в София, в скъпата ми България. България е държава, която много обичам по ясни и обективни причини – любовта е нещо, което може да бъде обвързано с националността. България ни впечатлява с качеството на работата. Програмата тази седмица е много тежка и богата. Открих нещо много важно, че ЕС остава силно ангажиран с европейските перспективи за страните от Западните Балкани. Имат желание да предприемат реформи, необходими за присъединяването в ЕС“, заяви Юнкер.

По думите му това ще стане евентуално през 2025 г. евентуално, ако всички условия са изпълнени. „На този етап нито една от държавите не отговаря на всички условия, въпреки че има голям напредък. Всички страни трябва да са приключили двустранните териториални конфликти преди да се присъединят. В ЕС следим отблизо тази нестабилност. Не искаме такава. Искаме да имаме стабилност, която да се постигне в процеса на преговори за присъединяване“, каза още Юнкер.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук