ИЗВЪНРЕДНО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер: Мястото на Западните Балкани е в ЕС – трябва да се съсредоточим не върху крайните дати, а върху същността на процеса (СНИМКИ)

0
5649
© Информационна агенция "Дейли Прес"

В ЕС не се говори чак толковa с тези Западни Балкани. Това каза на пресконференция председателят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер след среща с премиера Бойко Борисов и лидерите на Западните Балкани за перспективата пред региона и възможностите за инфраструктура и дигитална свързаност, предаде репортер на Агенция „Дейли Прес“.

„Трябва да се опитаме да обхванем комплексността на този регион. Връщам се в Брюксел убеден, че мястото на Западните Балкани е в ЕС и съм още по-убеден, защото тези, които ме слушаха са на същото мнение. Присъединяването не е мечта, а нещо, което може да се реализира. Трябва да се съсредоточим не толкова върху крайните дати, а върху същността на самия процес. Не можем да правим отстъпки по условията за присъединяване в ЕС“, каза още Юнкер.

По думите му ще трябва да се обсъди и финансирането на подобряването на свързаността в този регион. „Много е лесно да се хвалим тук. Трябва да бъдем много конкретни и поради тази причина искам от държавите да вземат максимално бързо решенията. Стартираме определен брой проекти. Отговорността е огромна за региона и още по-огромна за ЕС“, добави той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук