ИЗВЪНРЕДНО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Прокуратурата разследва катастрофата край Вакарел (СНИМКА)

0
71888

Разследването на тежката катастрофа на АМ „Тракия“ край Вакарел се осъществява под наблюдението на Окръжна прокуратура София, научи Информационна агенция „Дейли Прес“.

На мястото на произшествието работи екип от разследващи полицаи от Областна дирекция на МВР – София. Действията на разследващите се ръководят от дежурен прокурор, както и от заместник на окръжния прокурор.

От прокуратурата обясняват, че към момента продължава извършването на оглед на местопроизшествието, като паралелно с това се провеждат и разпити на свидетели.

Предприети са действия и за изземване на необходимата документация от фирмата превозвач „Юнион Ивкони“, която е и собственик на автобуса.

Създадена е необходимата организация за незабавно назначаване на необходимите експертизи – на първо място съдебномедицински експертизи на пострадалите лица.

Действията на прокуратурата са в пълна координация с органите на МВР.

Започналото досъдебно производство е за престъпление по чл. 343 ал. 4 от Наказателния кодекс – нарушаване на правилата за движение по пътищата при управление на МПС, от което по непредпазливост за причинени смърт и телесни повреди на повече от едно лице.

Припомняме, че при тежката катастрофа на АМ „Тракия“ загинаха 6 души, а 22 бяха ранени. Всички пострадали са настанени в столични болници. Някои хора са с тежки травми и опасност за живота.

По-рано днес на брифинг на регионалния министър Николай Нанков и министъра на транспорта Ивайло Московски стана ясно, че пътната настилка не е причината за катастрофата.

Източник: БГНЕС

Свидетели обясняват, че син автомобил е ударил автобуса отстрани при опит за изпреварване, при което шофьорът на рейса е изгубил контрол и автобусът е влязъл в канавката.

Вече тече и проверка на фирмата „Юнион Ивкони“. Проверката разпореди лично Московски.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук