Извънредно в ДЕЙЛИ ПРЕС! Социалният министър Бисер Петков подаде оставка

0
36506

Премиерът Бойко Борисов прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков, съобщиха от министерския съвет пред Информационна агенция „Дейли Прес“.

В разговор с премиера, министър Петков заяви, че подава оставка поради невъзможността да овладее създалото се напрежение във връзка с исканията на родителите с деца с увреждания, пише в съобщението на МС.

Припомняме, в три града вече има протест на родители на деца с увреждания. Първата палатка бе разпъната срещу служебния вход на парламента на 1 юни. От тази сутрин палатки има и в Бургас и във Варна.

През април Бисер Петков призова хората с увреждания да не се притесняват от промените.

Тази сутрин в ефира на обществената телевизия социалният министър Бисер Петков заяви, че доходите в България са най-ниски в Евросъюза. „Това е и предизвикателството – да се работи за повишаване на доходите. Основният начин за повишаване на доходите е чрез трудовата заетост“, обясни той.

По време на среща в Бобов дол с миньорите от рудник „Бобов дол“, които ще останат безработни, Петков ги увери, че ще получат предложения за работа. Това стана по обяд на 11 юни 2018 г.

По думите на министъра съществува и възможността миньорите да се преквалифицират и да потърсят работа в други сфери.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук