ИЗВЪНРЕДНО в Дейли Прес! Шокираща новина обиколи Европа! Искали да отровят Ердоган?

0
1058

Последователи на живеещия в САЩ турски духовник и противник на властите в Анкара Фетулах Гюлен са се опитали да отровят президента Реджеп Ердоган. Това заяви министърът на здравеопазването Мехмет Мюезиноглу, цитиран от турския в. „Хюриет“.

„Фетулахската терористична организация” – както я наричат властите, е следила отблизо официалния и личния живот на Ердоган, доказвайки опитите си да го отрови, пише изданието „Бугюн“, което първоначално бе близко до Гюлен, но в последствие стана проправителствена медия.

„Хора, които искат да правят добри неща винаги са обект на подобни опити“, каза още министърът, цитиран от „Бугюн“. Според него, когато държавният глава е разбрал за опитите е нарекъл привържениците на Гюлен „хашаши“, имайки предвид средновековна ислямска секта, известна със своите убийства.

„Те развиха стратегия за срив на държавата отвътре. Те лукаво дирижираха това. Те са като вълците, облечени като овце“, допълни още Мюезиноглу.

Срещу близо 69 души, сред които и самият Гюлен, вчера беше започнато дело по обвинения в опит за сваляне на турското правителство чрез разследването за корупция срещу висшестоящи държавници в края на 2013 г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук