ИЗВЪНРЕДНО В ДЕЙЛИ ПРЕС TV! Президентът Румен Радев: Децентрализацията на общините няма алтернатива, но не трябва да има никакви гейтове и корупционни схеми (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

0
10304

Репортер: Тодор СТЕФАНОВТ ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ 

За мен е удоволствие и чест не просто да бъда сред представителите на местната власт, а да бъда сред носителите на бъдещето. Бъдещето на България е в единението и съзиданието. Това каза президентът Румен Радев по време на тържествената част на 31-ото общо събрание на Националното сдружение на общините в България по повод 140 години от Освобождението на България от турско робство, предаде репортер на Агенция „Дейли Прес“.

„Вашата организация успя в един тежък период на разруха и разединение да постигне успех – да обедини всички 265 общини в едно ефективно тяло. Вие сте уникална организация, която събира в себе си широк експертизъм, предлага ефективни механизми. Отнасям се с дълбоко уважение мажоритарно избран кандидат, защото това е човек, натоварен с огромно доверие. Вие сте най-близо до хората и техните проблеми. Вие сте хората, от които обществото очаква помощ и решения. Ползвате се с моята подкрепа, но времето е динамично и трябва да се действа в съответствие с предизвикателствата на нашето време. Сигурен съм, че децентрализацията на общините няма алтернатива“, заяви Радев.

По думите му местната власт може да извади българина от апатията. „Друг е въпросът готови ли сме за децентрализацията на общините. Това е европейският модел, който движи прогреса в много държави. Когато тя стане, трябва да има много ясни механизми за нейната реализация. Те се разработват предварително. Не трябва да има никакви гейтове и корупционни схеми. Трябва да създавате прозрачни механизми, когато разпределяте бюджета надолу“, каза още Румен Радев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук