ИЗВЪНРЕДНО В ДЕЙЛИ ПРЕС TV! Протестно шествие срещу Луковмарш в София (ВИДЕО)

0
15998

Протестно шествие срещу Луковмарш под надслов „Без нацисти по улиците ни!“ се проведе в София, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“. Протестът е организиран от движението „Антифашистко действие – София“.

Шествието започна в градинката между Банята и Джамията, пред Музея за история на София. Участниците заявяват, че са против пропагандирането на неонацистки идеи.

Според контрапротестиращите, на Луковмарш присъстват редица неонацистки организации, включително и неонацистки организации, които имат връзка с организации в чужбина, които се смятат за терористични.

Припомняме, че началният час на Луковмарш е 17 и 30 часа днес, като сборното място е пл. „Независимост“ пред бившия партиен дом. Маршът е организиран всяка година от 2003 г. насам.

Снощи (петък 16 февруари) към 19 часа на бул. „Витоша“ в София, местни граждани и много на брой чуждестранни туристи, включително семейства с деца, дошли да прекарат уикенда в българската столицата, отстъпват уплашено встрани, предупреди във Фейсбук Чавдар Първанов.

Полицията е спряла автобус от Гърция в района на Владая и са проверени част от пътниците. От МВР проверяват дали те са участници в планирания за тази вечер Луков марш. По информация на БНР,  пътуващите са заявили участие в шествието – Луковмарш. Автобусът е ескортиран от полицията до центъра на столицата.

Видео: Информационна агенция „БГНЕС“:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук