ИЗВЪНРЕДНО В ДЕЙЛИ ПРЕС TV! Протест и в София в защита на задържания доктор Димитров (ВИДЕО)

0
4342

В София подкрепиха протеста на пловдивчани в защита на задържания доктор Иван Димитров. Над двеста души дойдоха пред Съдебната палата, където блокираха движението.


Те настояват за промяна в законодателството, която да гарантира, че хората, защитили семейството и имуществото си, да не подлежат на наказателна отговорност. Подписката ще бъде изпратена до председателя на парламента и премиера. Ето какво казаха протестиращите:
„Д-р Димитров трябва да го освободят незабавно. Гладът и мизерията не успяха да изкарат народа на улицата, но прокуратурата успя. Незабавна промяна на закона“.
„Задържането на д-р Димитров от Пловдив, защитил семейството си от крадци, е пореден повод да поискаме крайно наложителна промяна в Наказателния кодекс, която да разшири понятието „неизбежна отбрана“ и да позволи на спазващите закона български граждани адекватно да защитят имота, живота и честта си от престъпни посегателства“.
„Хората трябва да имат сигурност не само в домовете си, а и на улицата, и на работното си място, и навсякъде, а за да я имат тази сигурност, те трябва да имат опора в нещо – това е законът. Би трябвало да ни чуят. Една масовост на такива мероприятия би могла да помогне в тази посока, затова съм тук“.
„Аз смятам, че е направил най-доброто за себе си и семейството си и не виждам защо човек с 9 присъди ще бъде навън, на свобода, а човек, който защитава себе си и семейството си, ще влезе в затвора. Това не е редно“.
„Моето мнение е, че разследващите органи, придържайки се към закона, могат да направят това, което той им позволява“.
„Да дадат още 100 милиона на полицията, за да могат да си вършат работата, да пазят и селата“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук