ИЗВЪНРЕДНО В DAILYPRESS.bg! Вижте смразяващи факти за ужаса с жените в Свищов

0
2999
Снимка: Информационна агенция ПИК

Районната прокуратура в Свищов е постановила разследване във връзка с изнесена информация за изолирани в дома си лица, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата днес по-късно пред екип на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Проверката в дома на 66-годишна жена, която живее с двете си дъщери – на 43 и на 44 години, е извършена от служители на РУ на МВР – Свищов и служители от Дирекция „Социално подпомагане“. На мястото е присъствал и екип от ЦСМП – Свищов. Проверката е направена след сигнал от съседи до полицията в Свищов, че майката държи дъщерите си заключени.

Пред проверяващите жените са отказали да бъдат прегледани от лекар и са отрекли, че са държани против тяхната воля на съответния адрес.

По тях не са били констатирани видими белези от физическо насилие. Нямат личен лекар, а социалната анкета е констатирала, че са „лица в риск“, се посочва в съобщението от прокуратурата.

В общината не са постъпвали сигнали, че семейството се нуждае от помощ, коментира метът на Свищов Генчо Генчев. Той е посетил дома на жените и е установил, че на този етап те се нуждаят от съдействие за актуализиране на адресната си регистрация и от помощ за подобряване на битовите им условия.

Общината ще съдейства жените да бъдат включени в услугите, които предлага Общинския център за хора с увреждания и да им бъде отпусната парична помощ. Под ръководството на прокуратурата по случая е образувано досъдебно производство по чл. 181 от НК, проверката продължава.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук