ИЗВЪНРЕДНО! Ген. Бриго Аспарухов хвърли бомба: Още през 1992-а предупредих ЦРУ за опасността от войнстващия ислям! Идва ред да се ударят Балканите!

0
1387

„През 1992 г. за първи път посетих ЦРУ. Българското разузнаване винаги е наблюдавало терористичните организации. Тогава споделих, че за света има голяма опасност и това е войнстващият ислям. Колегите сякаш не обръщаха внимание“, каза бившият директор на разузнаването ген. Бриго Аспарухов в пред Би Ти Ви.  Според него 11 септември сякаш е събудил американците.

„След това започна войната в Ирак. Режимът на Саддам Хюсеин, които трябваше да си отиде, но не знам дали чрез война. След това дойде ред на Либия. Водят се войни, племена. Дойде и Сирия. И се появи държава, без граници. В нея се обединиха крайните ислямисти“, поясни Бриго Аспарухов.

„Новината за ликвидирането на лидера на „Ислямска държава“ Абу Бакр ал Багдади се появава периодично. Нека го ликвидират. Ударите на ислямистите са в сърцето на Европа. Аз не си спомням в бившите соцстрани да са извършени такива актове. В последно време чувам да се заканват на Западните Балкани. Защо Европа – защото считат, че тя показва техните права, тя е коренът на злото, че изпълнява американски задачи“, каза ген. Бриго Аспарухов.

„Иска ми се службите да са на ниво, сътрудничеството помежду им да е по-добро. Не всички споделят информация навреме. Има някаква ревност. Терористичните организации изпреварват службите. В тях липсва човешкият фактор. В службите не достига агентурният апарат, техника има“, каза бившият разузнавач номер едно.

Президентът Румен Радев напълно се еманципирал от БСП. И това било много правилно. „Нямам доказателства Русия да се меси в нашите вътрешни работи. Но не отнемам правото на която и да е държава да има интереси тук. Ние трябва да си пазим националните интереси“, уточни ген. Аспарухов. Според него за Турция станало ясно публично, че се меси в нашите вътрешни работи.

„Корнелия Нинова успява да обхваща проблематиката и да хваща бика за рогата, да напипва проблемите. С тази енергия, която има, може да постигне много добри резултати. Моята партия сега разбира накъде върви. Явява се нещо ново“, каза Бриго Аспарухов.

pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук