ИЗВЪНРЕДНО! Димитър Байрактаров пред ПРЕС.bg и Агенция DAILYPRESS.bg: В Бургас се провежда активно мероприятие за завладяване на съдебната система! (ИНТЕРВЮ ТУК)

0
13610

През последните дни се разгаря неимоверно скандалът с осъдените журналисти в Бургас, а Информационна агенция „Дейли Прес“ не спира да информира своите читатели.

Агенция „Дейли Прес“ потърси за коментар дългогодишния разследващ журналист и телевизионен водещ Димитър Байрактаров.

Ето какво сподели той пред журналиста ни Тодор Стефанов: 

– Г-н Байрактаров, Вие дълги години бяхте журналист именно в Бургас. Подкрепихте ли протеста на бургаските журналисти?

– Не, не съм подкрепил този протест и няма да го подкрепя! Това е активно мероприятие за завладяване на съдебната система в Бургас.За съжаление в него са въвлечени и много колеги, които от страх да не бъдат оплюти са се присъединили към този зле скалъпен сценарий.

– Не осъзнавате ли г-н Байрактаров, че сега самия Вас вероятно ще Ви оплюят за това, което казвате?

– Вероятно сте прав г-н Стефанов, но някой все пак трябва да каже истината. Фактите потвърждават моите думи и имайте предвид, че това, което се случва в Бургас е изключително опасно. В случая изобщо не става въпрос за защита свободата на словото, а пак повтарям става въпрос за завладяване и подчиняване на съдебната система в Бургас! Аз самият и моето семейство сме били жертви на някои от тези поръчкови медии поради простата причина, че никога не съм участвал в поръчки.По този начин съсипвах техния мръсен бизнес за омаскаряване на честни и почтени хора.

 – Това, което казвате е скандално!

– Да, скандално е, но някой трябва да намери сили и да го каже. Как така часове след инсценирания журналистически протест с декларации се включва псевдо патриотична партия, която още миналата година използвайки поръчковите медии започна битката за овладяването на Бургаския административен съд? Вие приемате ли за нормално вицепремиер и депутати от неговата партия да се намесват в работата на съдебната система? Не разбирате ли, че по този начин се създава нов вид мафиотска структура? Много от тези псевдо журналисти са съдени именно от колеги журналисти, защо тогава не протестират? Много от тези псевдо журналисти са осъдени от обикновени български граждани и са с влезли в сила присъди, защо тогава не протестират? Някои от тези псевдо журналисти спечелиха с измама дела в Европейския съд, но преди това съсипаха живота на много хора с поръчковите си писания, обслужвайки определени икономически и политически интереси! Тези хора са позор за журналистиката и аз не мога да застана редом до тях.

– Да разбирам ли, че намеквате, че случая с Перата е много удобен за това активно мероприятие?

– Не намеквам, а заявявам в прав текст, че този случай е възможно най-удобния за това активно мероприятие! Забележете, делото с осъдените колеги журналисти е на първа инстанция и то подлежи на обжалване, но никой не говори за това? Освен това не сме ли всички равни пред закона? И кой е този който е решил, че Перата не може да води дела и да ги печели? Само че когато години наред същите тези псевдо журналисти са ти изграждали образ на злодей, ти вече според тях не можеш да защитаваш човешките си права? Сега Перата е удобната възможност за провеждане на активното мероприятие по завладяване на съдебната система! Ако това мероприятие успее, неговите организатори ще се превърнат във властелини, които ще съсипват неудобни бизнес и политически конкуренти. Ще съсипват за назидание и обикновени хора, които са дръзнали да търсят справедливост. Това се нарича мафия! И, в момента нейното съдаване в
Бургас протича под мотото за спасяване на свободата на словото!

– Не назовавате имена, защо?

.- Не искам да им правя безплатна реклама, но най-отговорно заявявам, че мога да защитя думите си с документи.

Интервю на Тодор СТЕФАНОВ, ПРЕС.bg/DAILYPRESS.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук