ИЗВЪНРЕДНО! Журналиста Тодор Стефанов размаза президента: С кренвирш с шведска горчица, Радев вдига самолета в политиката КОЙ прави лупингите на „президента“?

0
196770

Филмът не би бил шведски, а съветски, както казваха едно време.

Текст: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС 

Това не са кренвирши, за да бъдат ей така произведени, те се произвеждат по поръчка. Така, ако си спомняте, се изказа „президентът“ ни Румен Радев по време на визитата си в Букурещ във връзка с покупката на изтребител, който не е в производство.

Звучи малко като реклама на кренвирши с шведска горчица.

Сякаш някой специално го е инструктирал как се продават без остатък или пък как се пласират шведски самолети, знам ли.

Някой мастит „специалист“ по рекламните послания в колбасарската промишленост трябва да е, доколкото кренвиршите изобщо имат общо с колбасите, разбира се. 

Или е гениален пиар-пенкилер? Като този забележителен индивид, който го научи на извънредно ловкия пиар ход да вдигне ефектно самолета. Не да гълта „Трибестан“, разбира се, а да пилотира изтребител F-15C от 122-ра ескадрила от състава на 159-о авиационно крило на Националната въздушна гвардия на щата Луизиана по време на летателната тренировка.

„Тракийски орел“ 2017. Литна президентът наш като въпросната граблива птица, та направо върза на фльонга очите на публиката.

Владее го висшия пилотаж, дума да няма, но не и в политиката. 

В небето той умее да прави изключително сложни фигури от известни като Свредел, Камбана, Кобрата на Пугачов. В управлението на държавния самолет нещо не му се получава толкова добре, да не кажа, че хич не се получава. Най-много да направи нескопосани политически фигури като „Тресни вратата на другарчето в Свищов“ или така популярната в издигналата го за държавен глава БСП фигура

„Васален поклон пред Путин“.

Разбира се, не може да бъде винен изцяло, защото там той е втори пилот. Съвсем очевидно е, че политическите и медийни лупинги се управляват от друг майстор на пилотажа, невидим за публиката или почти невидим. Един, който до скоро беше в една кохорта със забележителна фигура като Петър Волгин.

Наскоро социалният антрополог Харалан Александров ми каза, че БСП щяли да загубили изборите, защото се замаяли от собствената си пропаганда, защото се държат сякаш вярват на писанията в списание A-specto. Точно човек от въпросното издание са инсталирали при президента, но не знам защо не са прикрепили и Волгин. Това, разбира се, е неповторимият президентски съветник Иво Христов. Той може и да няма достъп до класифицирана информация, но несъмнено има информация и е запознат с буржоазното течение херменевтика, с неговата концепция, че един автор трябва да разширява кръга на очакваното, да шокира читателя си. Претворена в живота обаче,  да не говорим в управлението на една държава, тя граничи с безумието, което не прави ни най-малко впечатление.

Чудя се само за подобен „ляв интелектуалец“  ли гласуваха хората на президентските избори или за генерала от народа. 

Съветникът Христов очевидно е забравил една от идеите на херменевтиката, а именно: „Сред простите фабули и действия най-лоши са епизодичните”. Още по лоши са нелепите епизодични фабули.

А да поканиш Путин, след като току-що е обявил, че азбуката им е дошла от македонските земи, депутатът му Карпов, че отишла в Русия от Византия, в същото време да са излезли документи как руските служби са дестабилизирали Македония в продължение на десетилетие от територията на България,  е изключително нелепо и противоречи на здравия разум.

Това вече не е надхвърляне на кръга на очакванията, а нахдвърляне кръга на безочието.

След като в Атина, Радев и половинката му Деси се държаха като рекламни лица на Акропола, на срещата в Букурещ, за която стана дума, президентът отново се показа като представител на Москва.

Съветът на ЕС току-що беше удължил действието на икономическите санкции срещу Русия до 31 януари догодина,  решението е свързано с доклада на президента на Франция Еманюел Макрон и на канцлера на Германия Ангела Меркел за изпълнението на споразуменията от Минск. Вечният президентски плач за свалянето на санкциите срещу Москва, се превърна в нещо като сутрешното казармено изпълнение на „Изправи се гора от стомана“.

„Президентите на България и Румъния настояха днес в Букурещ, че не са против Русия, въпреки че и двете страни са членки на НАТО и ЕС“, писаха медиите. Сигурно така са им го подали от пресцентъра на президентството.

Една реплика на румънския президент  обяснява всичко. Държавният глава на съседите заяви, че

Румъния няма проблем с България, заради нейните отношения с Русия

Както посочи АП. Дипломатично казано: „Това си е ваша работа, но ние не сме в тази редичка“.

АП писа също, че България, която е една от най-бедните членки на ЕС, е силно зависима от руския природен газ, та затова Радев бил толкова загрижен за санкциите. Бедните колеги, идея си нямат, това няма нищо общо с ресурсите, а при нашите държавници се е превърнало в условен рефлекс. Като при кучето на този…. Да, кучето на Павлов.

Филмът не би бил шведски, а съветски, както казваха едно време.Резултат с изображение за Радев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук