ИЗВЪНРЕДНО! Журналиста Тодор Стефанов скочи срещу всички и го изгониха от президентството писал срещу президентът Румен Радев (СНИМКИ)

0
419906
Снимка: Информационна агенция "Дейли Прес".

ДАЙ ВЛАСТ НА ПРОСТАКА И МУ ГЛЕДАЙ СЕИРА!

Милата „охрана“ на президента Румен Радев изведе журналиста Тодор Стефанов от пресцентъра на президентството, видя на място екип на агенция „Дейли Прес“.

Повода за това е статия срещу Румен Радев от 19:09.2017 г. в която той пише: „Скандално в dailypress-bg.com! НОВ ПОЗОР! Румен Радев в тотална изолация и в ООН – приемат го само от Иран и Русия“. „Така ще ме изгоните от пресцентъра на президентството ли. Моля да не ме блъскате и да не ме изваждате от деловодството всеки гражданин има право да влиза тук! Пуснете ме, не ме натискайте към вратата!“, викаше журналиста докато охраната вече го избутваше извън деловодството, в която той поиска да пусне свои въпроси до Румен Радев.

Ето какво пиша тогава Тодор Стефанов: 

Пореден позорен конфуз преживява в САЩ президентът Румен Радев. Българският държавен глава от няколко дни не спира да се хвали, че е на важно посещение в САЩ за 72-ата сесия на Общото събрание на ООН, на която щял да проведе куп важни срещи. Действителността обаче се оказва доста по-прозаична и направо срамна, разкриват източници на Агенция „ПИК“ от дипломацията ни отвъд Океана.

Резултат с изображение за пилота радев

„Двустранните срещи на Радев в рамките на сесията засега са с представители само на Иран и Русия и американците и партньорите ни от НАТО са меко казано озадачени. Легитимацията на Радев явно е под критичната точка, щом е успял да си уреди само тези двустранни разговори. Но това е много притеснително като цяло за България и е лош знак към партньорите ни. Добре, че външната министърка Захариева ще се види с колеги от НАТО и Западния свят, за да измие донякъде този позор”, разкриха дипломати пред сайта „ПИК“. Сред тях дори тръгнала шега, че Радев щял да направи хеттрик, ако имало и представители на Северна Корея, с които да се срещне. Така щял съвсем да шокира американците, разговаряйки с всичките им външнополитически противници на куп, каквито освен Северна Корея са именно Иран и Русия.

Припомняме, че това не е първият подобен конфуз за настоящия български президент. Преди няколко месеца той се завърна опозорен и от петдневното си странстване в Полша и Германия, където също остана с нулева легитимация в световната политика, въпреки напъните си да блесне сред световните лидери на срещата на високо равнище по инициативата „Три морета” тогава.

Бившият пилот не успя да се срещне с нито един свой колега на четири очи, да не говорим пък да изпълни въжделенията си да разговаря лично с американския си колега Доналд Тръмп. Вместо това той беше единственият президент, който не бе приет дори за една кратка протоколна среща на четири очи от никой от присъстващите лидери.

Резултат с изображение за ПИКОще тогава дипломати и анализатори констатираха, че Радев няма да успее да се измъкне от международната си изолация заради разнопосочните сигнали, които дава в изявленията си. В България Радев говорел проруски, за да се хареса на електората на БСП, а навън се опитвал да се сближи със западните лидери и се държал проевропейски. Номерът му явно не минава обаче, защото и сега в САЩ за сесията на ООН не е успял да си уреди поне една среща на четири очи с лидер на някоя значима световна сила, а щял да се вижда само с чиновници, при това от Иран.

„Единствената му надежда е да успее да се види с Генералния секретар на ООН Антониу Гутериш на 22 септември и то по повод Денят на независимостта, за да получи поздравления от португалеца”, коментират още родни дипломати в САЩ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В dailypress-bg.com!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук