ИЗВЪНРЕДНО! Журналисти от Би Ай Ти на бунт пред DAILYPRESS.bg TV: Не са ни плащали от януари, Янев ни лъже (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

0
32737

Репортер на място: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ – БИТ

Бунт на журналисти от телевизия BiT заради неизплатени заплати и лъжи от страна на новия собственик на медията Мирослав Янев, научи Информационна агенция „Дейли Прес“. Пред агенция „Дейли Прес“ колегите споделиха, че не са получавали заплати от януари месец, когато телевизията премина в ръцете на телевизионния продуцент Янев.

„Събрахме се целия личен състав на телевизията, над 100 души, за да се срещнем със собственика днес, на поредната обещана среща. Той обаче не дойде, като това е поредния път, в който биваме излъгани и не можем да се срещнем с него. Единственото, което искаме да го попитаме е, кога ще ни бъдат изплатени заплатите и какво е бъдещето на телевизията“, разказаха пред Информационна агенция „Дейли Прес“ журналистите.

По думите им освен новинарските емисии, всички други предавания са били спрени от момента на купуване на телевизията, но въпреки това те са карани да се явяват всеки ден в сградата на медията, без реално да правят нищо. Журналистите разказаха, че новото ръководство на телевизията дори е опразнило студиата, може би от страх да не бъде използван ефира за обръщение на журналистите към аудиторията.

„Информирали сме омбудсмана Мая Манолова, с която ще проведем среща пред сградата на телевизията, както и всички медии. Ще информираме и инспекцията по труда. Начинът, по който се затвори телевизията, светкавично, показа, че цялата схема е била заглушаване на гласа на BiT, а неизплащането на заплатите на авторитетни журналисти е унизително“, добавиха колегите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук