вторник, април 23, 2024
Google search engine
дом Топ Извънредно и НА ЖИВО! Борисов качи Ципрас на джипа си и отсече:...

Извънредно и НА ЖИВО! Борисов качи Ципрас на джипа си и отсече: Избиваме се, а после

0
526

Министър-председателят Бойко Борисов и гръцкият премиер Алексис Ципрас дават страт на изграждането на междусистемната газова връзка между България и Гърция. 

Преди минути премиерът на България качи гръцкия си колега на джипа си и каза, че ще спрат при хората, за да ги поздравят.

„Тук е смесен район. Има кметове от моята партия и от ДПС. По изборите се избиваме, а после работим добре“, заяви Борисов пред Ципрас.

„Половината тук са мюсюлмани, а другата половина християни. виждаш, че ако никой не ги ръчка си живеят в любов“, каза Борисов на гръцкия си колега.

„Гърците идват на ски при нас, а нашенците ходят на море в Гърция“, допълни премиерът и уточни, че зимно време има много туристи у нас.

По думите му трябва да се инвестира повече за проходи между двете страни.

Ципрас го попита как са в момента пътищата между България и Гърция.

„То въобще нямаше проходи преди. Първият проход го пуснахме с Папандрео, а сега имаме 7-8 обаче ги направихме, за да може хората от двете страни на планината да си общуват. Лятото тук се чака по три часа в колона“, поясни Борисов.

Според Ципрас пътят към Маказа изглежда доста добре и призна, че е гледал реклама на Банско и дали курортът е наблизо.

Малко преди да пристигнат на мястото за първа копка Ципрас попита Борисов защо точно тук.

„Тук ще минава тръбата“, отвърна му Борисов, а Ципрас попита ще я видят ли. „Не само ще я видим, а и ще я разпишем“, обеща българският премиер.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес Борисов даде интересен старт на редовно правителствено заседание, а малко след това показа интересни снимки.

Медията ни припомня, че Борисов и Ципрас ще проведат и среща на четири очи, в която ще обсъдят сътрудничеството между България и Гърция, както и енергийната, инфраструктурната и транспортната свързаност в региона на Балканите.

Интерконекторът между България и Гърция е един от приоритетните проекти за сигурност и конкурентоспособност на енергийния пазар в Европейския съюз.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук