ИЗВЪНРЕДНО И НА ЖИВО В DAILYPRESS.bg TV! Кметът на „Младост“: Ръцете ми не са „светвали“ (допълнена в 17.15 ч.)

Кой е подал сигнала?

0
153543
Кметът е обвинена за взимане на подкуп в особено големи размери, а заместникът й - като помагач.

Репортер на място: Тодор СТЕФАНОВ, DAILYPRESS.bg / СОФИЯ – Специализираната прокуратура

Кметът на „Младост“ Десислава Иванчева заяви преди заседанието на съда, на което ще бъде гледана мярката й за неотклонение, че нейните ръце и тези на заместничката й Биляна Петрова не са „светвали“, т.е., че не е имало по тях следи от маркираните от разследващите пари, както обяви в сряда шефът на специализираната прокуратура Иван Гешев.

Тя допълни, че акцията срещу нея е заговор, а целта – че заместникът й Румен Русев искал да стане кмет.

Иванчева и заместничката й, които бяха зрелищно арестувани във вторник в центъра на София, бяха въведени в залата преди началото на заседанието и говориха от заградено със стъкла пространство. Иванчева извика към журналистите, че иска да говори пред тях, но съдът не й разреши да излезе извън това пространство.

Резултат с изображение за Десислава Иванчева в съда

Кметът е обвинена за взимане на подкуп в особено големи размери, а заместникът й – като помагач. Като помагач е привлечен и описваният от прокуратурата като посредник в сделката.

В началото на съдебното заседание днес беше потвърдено, че това е Петко Дюлгеров, бивш кмет на „Младост“. Той е подал молба до съда да не бъде сниман от медиите.

Кой е подал сигнала?

На кариран лист Иванчева показа на медиите изявление, в което прогнозира, че ще й се определи голяма гаранция, каквато е невъзможно да внесе.
СНИМКА: ТОДОР СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС На кариран лист Иванчева показа на медиите изявление, в което прогнозира, че ще й се определи голяма гаранция, каквато е невъзможно да внесе.

Пред медиите Десислава Иванчева заяви, че сигналът до антикорупционната комисия и след това специализираната прокуратура е подаден от „Ваклин груп“ ООД. За намерените в автомобила й пари – 56 хил. евро, обясни, че не са нейни, а са били в колата, без да уточнява повече подробности.

Александър Ваклин, управляващ дружеството, отрече да е сезирал прокуратурата. Фирмата изпълнява проект до Околовръстния път и Ваклин потвърждава, че също е имал проблем с общината, но заявява: „Няма защо да я харесвам, но не аз съм подал сигнала до прокуратурата. Браво на този, който го е направил“. Днес на телефона на Ваклин отговаряше секретарката му. В сряда шефът на специализираната прокуратура Иван Гешев отказа да съобщи името на подателя на сигнала, за да гарантира неговата сигурност.

По-рано днес се разбра, че делото за мярката за неотклонение ще бъде гледано от съдия Пламен Панайотов, който е бивш прокурор и публично похвали шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев като „изключителен професионалист“, с когото е работил по много дела.

Снимка: Ладислав Цветков
Снимка: Ладислав Цветков
Снимка: Ладислав Цветков
Снимка: Ладислав Цветков
Снимка: Ладислав Цветков

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук