ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Автомобилната инспекция е съставила 150 акта на таксиметрови шофьори от началото на годинатата

0
6814
© Петър ХРИСТОВ, ФОТОРЕПОРТЕР НА Информационна агенция "Дейли Прес".

Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и органите на Министерството на вътрешните работи са съставили близо 150 акта от началото на годината на таксиметрови шофьори, показва справка на Информационна агенция „Дейли Прес“.

До момента са били проведени 830 специализирани проверки, като част от тях са в района на летище София и целта е ограничаване на нарушенията и извършването на нерегламентиран превоз на пътници.

Заловен е един водач, който е извършвал превоз на пътници срещу заплащане, без да има лиценз за тази дейност. Наложена му е принудителна административна мярка и е образувано досъдебно производство.

В пет таксиметрови автомобила са открити монтирани устройства за манипулиране на данните на таксиметровите апарати, т.нар. помпи. Две таксита са спрени временно от движение поради установени технически неизправности.

Другите най-често срещани нарушения са управление с изтекло наказателно постановление или без удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил, липса на удостоверение за психологическа годност и непопълнени пътни книжки. При част от водачите е констатирано, че управляват таксиметровите автомобили, без да са ползвали задължителната седмична почивка.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук