ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Росен Ангелов се е самоубил (ОБНОВЕНА/СНИМКИ/ВИДЕО)

0
218538
Снимка: Информационна агенция "Дейли Прес" (www.dailypress-bg.com)

Репортер на място: Тодор СТЕФАНОВ, DAILYPRESS.BG TV/НОВИ ИСКЪР-СЕЛО ЛУКОВО

Издирваният за убийството в Нови Искър се е прострелял в главата

Издирваният за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов се е самоубил, научи Информационна агенция „Дейли Прес“ от свои източници в следобедните часове на днешния ден.

Първоначалната информация е, че той се е застрелял с малокалибрено оръжие със заглушител в главата. Бил е намерен днес следобед от патрул на Военна полиция във вила в с.Луково на по-малко от 500 метра от тази, в която е живеел преди.

Снимка: Информационна агенция „Дейли Прес“ (www.dailypress-bg.com)

На импровизиран брифинг главният секретар на МВР Младен Маринов посочи, че открият труп „по описание и по дрехи“ дава основания да се предположи, че е на Ангелов, но това категорично ще бъде потвърдено само след излизането на резултатите от поръчаните експертизи.

Все още не е ясно кога е настъпила смъртта и дали мъжът днес се е върнал в постройката, или през цялото време е бил в нея. Маринов посочи, че става дума за изоставена къща с избити врати и прозорци, която не е била проверявана по-рано.

Продължава и изясняването на мотивите за престъплението. Още се изяснява къде се е укривал през последните години след влизането в сила на последната си присъда – знае се, че е бил строител и служител в автосервиз.

На 2 януари в дома им в Нови Искър бяха открити телата на петима души – баща и син, момиче и момче и възрастна жена.

Всички те бяха с множество огнестрелни рани.

Първоначално се издирваше жената, с която по-възрастният Неделчо Юнаков е живеел на семейни начала – Кети Кюхова. Тялото й беше открито на следващия ден, а постепенно от прокуратурата, а и от намерени на място от репортери веществени доказателства стана ясно, че Юнаков е имал фирми, свързани с ДДС измами, а Кюхова е имала в миналото връзка с осъждания за множество тежки престъпления Ангелов.

Пред Би Ти Ви близък до издирвания коментира, че престъпникът все още е бил много влюбен в жената.

Държавното обвинение оповести, че ДНК експертиза доказва вината именно на известния като Горския човек мъж и започна издирване. Той успя да избяга от полицията малко преди да бъде щурмувана вилата в с. Луково, която той обитавал.

Според запознати със случая, Ангелов изчезнал само час преди пристигането на полицията.

В издирването се включиха полицаи, командоси, военни и всевъзможна техника, но Росен Ангелов в крайна сметка не бе открит жив.

Това допълнително ще засили съмненията у някои наблюдатели, че хаотичната на пръв поглед оперативна работа след най-тежкото подобно престъпление в последните поне 15 години не е случайна и никога няма да разберем цялата истина.

Драгомир е един от хората, които познават най-добре издирваният Росен Ангелов. Работили заедно последната година и половина.

Описва го като „много сприхав” и „потаен”.

За последно го видял на 1 януари, денят след убийството. Излъгал, че брат му е починал и отива на погребение.

Иначе изглеждал „нормален”.

Росен Ангелов споделил и за връзката си с Кети Кюхова. Запознали се на спирка в Нови Искър. Любовта им продължила до ноември. „Откакто се скараха последния месец почна да стана особен”, споделя Драгомир. Ангелов и Кюхова продължили да си пишат, но станал „съвсем различен човек”.

Способен ли е обаче да убие шестима души? „Според мен, да”.

Ангелов тренирал всеки ден, поддържал изключителна форма и бил много издръжлив: „Обяснявал ми е в легиона какви тренировки са правили (…) Беше набит, трениран, много издръжлив. На ден изминавал до 20 километра пеша”.

Винаги ходел с раница, в която си носел дрехи. Не се разделял и с пистолета си, бил отличен стрелец.

Драгомир е човекът, който съдейства на полицията и ги води до вилата в Луково, малко след като разследващите установяват, че той е автор на шесторното убийство. Според свидетеля, Ангелов е избягал, след като униформени влезли в друга къща наблизо.

Срещнахме се с него преди информацията за откритото тяло на прострелял се мъж. Драгомир не криеше, че се притеснява за живота си.

Снимка: Информационна агенция „Дейли Прес“ (www.dailypress-bg.com)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук