ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Съдът върна обвинението срещу Боршош (СНИМКИ)

0
11051

Репортер на място: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС  / СОФИЯ  – СЪДЕБНАТА ПАЛАТА 

Съдът не прие и върна за доработване обвинението срещу бившия изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Мотивът е грешки, пропуски и неясноти в обвинителния акт.

Припомняме, че на 31 май Софийска градска прокуратура – СГП внесе в Софийски градски съд – СГС обвинителен акт срещу бивши длъжностни лица от „Националния дворец на културата – Конгресен център – София“ ЕАД /НДК – КЦС ЕАД/ за нецелево разходване на целеви средства, сключване на множество неизгодни сделки, длъжностно присвояване и принуда.

На 26 юни 2017 г., понеделник вицепремиерът Лиляна Павлова уволниизпълнителния директор на НДК Мирослав Боршош. Във вторник премиерът Бойко Борисов го върна на поста.

От БСП и ДПС обявиха в пленарна зала, че казусът трябва да бъде разследван от парламентарна комисия. Йордан Цонев от ДПС директно заяви, че според него случаят е за прокуратурата.

На 28 юни от прокуратурата съобщиха, че са уведомени от ДАНС за нарушения с бюджетни пари, отпуснати на НДК. Справката им е изпратена на 21 февруари 2017 година.

В сряда, 28 юни, от прокуратурата съобщиха, че са уведомени от ДАНС за нарушения с бюджетни пари, отпуснати на НДК. Справката им е изпратена на 21 февруари 2017 година.

Същият ден от БСП поискаха парламентарна комисия да провери случващото се в НДК, където тече ремонт защото това е основната сграда, където ще заседават гостите на страната ни по време на нашето Европредседателство през 2018 година.

На брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова уточни, че това са началните и работните обвинения по отношение на Боршош, тъй като продължава анализът на изисканите и вече получени над 4000 договора, които той е сключил в качеството си на изпълнителен директор. Договорът, за който му е повдигнато обвинение за умишлена безстопанственост е за ползването на лекия автомобил „Лексус“.Изображение 362990Изображение 362986Изображение 362989

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук