ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ДЕЙЛИ ПРЕС TV! Йорданка Фандъкова: Опазването на околната среда и подобряването на качеството на въздуха трябва да е обща кауза на всички общини (СНИМКИ/ВИДЕО)

0
17668
© Информационна агенция "Дейли Прес"

Репортер на място: Тодор СТЕФАНОВ, DAILYPRESS.bg / СОФИЯ 

Опазването на околната среда и подобряването на качеството на въздуха трябва да е обща кауза на всички общини. Това каза по време на тържествената част на 31-ото общо събрание на Националното сдружение на общините в Р България кметът на София Йорданка Фандъкова по повод отбелязването на 140 години от Освобождението на България от турско робство, предаде репортер на Агенция „Дейли Прес“.

„Много се радвам, че София отново е домакин на годишното заседание на НСОРБ, което се провежда в навечерието на 3 март. Поставената тема на днешното заседание е много навременна и важна с оглед на предстоящата реализация на много от нашите проект. Задача на общините е да подготвим нашите проекти, с които да развиваме нашите общини, градове и села. Въпреки че предстои новото райониране вярвам, че ще продължим да работим заедно, защото имаме общи проекти и сме изправени пред общи предизвикателства“, заяви Фандъкова.

По думите ѝ решението на големите предизвикателства не може да бъде решение само на една отделна община.

„Предизвикателство за опазването на околната среда, подобряване на качеството на въздуха. Отговорността за решаването на тези проблеми трябва да е наша обща кауза. Разчитаме на държавата и правителството“, каза още Йорданка Фандъкова.

© Информационна агенция „Дейли Прес“
© Информационна агенция „Дейли Прес“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук