ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В dailypress-bg.com! БСП поиска оставките на Валентин Радев и Валери Симеонов

0
12812
Снимка: Тодор Стефанов! Да обединим усилията си за разкриване на истината - има ли политическа намеса и зависимости в най-голямата финансова измама в най-новата история на България, призовава лидерът на БСП

Репортер: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС – СОФИЯ/НАРОДНО СЪБРАНИЕ

Искаме оставки на Валери Симеонов и Валентин Радев заради засекретяването на оградата

БСП поиска оставката на вътрешния министър Валентин Радев и вицепремиера Валери Симеонов заради вчерашното решение на Министерския съвет оградата по границата да се обяви за обект на националната сигурност.

Това според социалистите означава, че се налага цензура и на практика се нарушава закона, тъй като по този начин всяко говорене или разследване по темата би било блокирано.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова даде за пример депутата от левицата Елена Йончева, която е снимала оградата, за да направи филм, който да покаже нарушенията.

Самата Йончева обясни, че прави този филм вече от три месеца, като и при опити да стигне до места, на които имала информация за нарушения, е била спряна от Граничната полиция. Успяла е да продължи и да снима, след като е казала, че е депутат.

Самата Йончева обясни, че не може да носи наказателна отговорност за подобни снимки на оградата, тъй като има друго обекти от националната сигурност, като БДЖ, съоръжения на мобилните оператори и др., снимането на които не води до такава.

От ГЕРБ пък смятат, че БСП прави подобни декларации, за да отклони вниманието на обществеността от по-важни теми, като например приемането  на бюджета. Ако има сигнали за нарушения, ГЕРБ призова те да бъдат предавани на компетентните органи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ „ДЕЙЛИ ПРЕС“! 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук