ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В DAILYPRESS.bg! Петър Кърджилов: В интерес на гражданите на „Младост“ Десислава Иванчева е настъпила интересите на няколко сериозни големи инвеститори за стотици милиони левове

0
7764
Снимка: Би Ти Ви

Репортер на място: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ – БТА 

Десислава Иванчева в интерес на гражданите на „Младост“ е настъпила интересите на няколко сериозни големи инвеститори за стотици милиони левове. Това каза на пресконференция Петър Кърджилов, пиарът на район „Младост“във връзка с ареста на кмета Десислава Иванчева пред Спортната палата, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

 „Ако тя е виновна, ще се разграничим от нея, и ще продължим да работим за нашата кауза да запазим нашата естествена среда на живот. Бяха задържани брутално вчера в нарушение на човешките права Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Поради вчерашния арест двама от участниците решиха да не присъстват на пресконференцията. След нея отиваме пред съдебната палата в подкрепа на Десислава Иванчева. Аз като неин служител във „Връзки с обществеността“, мога да отговоря на вашите въпроси. Няма фирма и няма подкуп. Ръководството на района сме на мнение, че това е инсценировка срещу нея. Най-конкретната причина е начина на нейното задържане в най-натоварен пиков час в центъра на София, тя и Биляна Петрова бяха задържани в продължение на часове в нарушение на техните човешки права. Ще бъде заведено в Европейския съд за правата на човека в Страсбург“, заяви Кърджилов.

„Помните случая с арестуването на бившия военен министър. В случая г-жа Иванчева в интерес на гражданите на „Младост“ е настъпила интересите на няколко сериозни големи инвеститори за стотици милиони левове. Автомобилът, който беше спрян е служебен, до него имат достъп и други хора в общината. В нея работят и хора, които имат различна политическа ориентация и не желаят тя да бъде кмет“, допълни той.

Според него най-вероятно тази кутия е поставена в колата преди да се тръгне от общината. „Мастило по ръцете на Иванчева не е намерено от белязани банкноти. Преди 3 седмици подадохме сигнал до главния прокурор за фалшификация, която е много явна. Вече трета седмица по този случай нямаме отговор от прокуратурата. Става въпрос за сграда с апартаменти. Имаме съобщение, изпратено до медиите, в което може да откриете няколко случаи, поради които последиците доведоха до този цирк и това грубо нарушаване на човешките права на единствения зелен кмет в София, който е непрартиен“, каза още той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС! 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук