Извънредно и първо в DAILYPRESS.bg! Природозащитници поискаха оставката на Нено Димов и блокираха движението в центъра на София (СНИМКИ ТУК)

0
6045
© Юлия Лазарова

Репортер на място: Тодор СТЕФАНОВ, DAILYPRESS.bg/СОФИЯ

Малко над 100 души се включиха в днешния протест в защита на Пирин, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“. Природозащитниците настояха за оставката на екоминистъра Нено Димов, като блокираха движението по бул. „Цар Освободител“ в София в района на БНБ.

С недоволството си протестиращите поискаха още и отмяна на решението на Министерския съвет от края на миналата година, което според тях дава право за строителство в планината.

Десетки полицаи охраняваха протеста, който премина без сериозни проблеми.

Това е поредна акция на природозащитници, в която се иска оставката на Димов. Вчера около 50 души посрещнаха и изненадаха делегатите на европейския форум за екоиновации в София. Докато участниците в събитието се регистрираха в „София тех парк“, протестиращите разпънаха огромен плакат на английски…

„Корупция! Спасете Пирин“ и скандираха „Нено Димов е позор! Оставка и затвор!“

В четвъртък се очаква нов протест в защита на природен парк „Пирин“. По предварителни данни в него ще се включат много повече хора. Миналата седмица над 2000 души взеха участие в недоволството.

Природозащитници поискаха оставката на Нено Димов и блокираха движението в центъра на София
© Юлия Лазарова
Природозащитници поискаха оставката на Нено Димов и блокираха движението в центъра на София
© Юлия Лазарова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук