ИЗВЪНРЕДНО И САМО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Майки срещу майки: Кой е получил милиони, за да поддържа статуквото (СНИМКИ/ВИДЕО)

Мая Манолова плаши с оставка заради обвиненията, че е „яхнала” протеста

0
43124
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес"

Андриана Стоименова, изпълнителен директор на Центъра за психологически изследвания, обяви, че започват разследване по сигнали за грантаджийски организации, получили пари от утвърдени асоциации, с които в последствие финансират протести, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Стоименова посочи, че има писмени сигнали, изпратени към „нашите организации“, за проекти и източници на финансиране от международни организации.

По думите й става въпрос за получени средства над милион.
Сигналите са изпратени от наши членове и партньори. Данните са публични и ги има в някои регистри“, коментира Стоименова.

Тя бе категорична, че в отчетите пише, че съответните организации са помагали тези протести.

„Когато се проверят данните, ще излезем с конкретни имена. Ние сме против език на омраза. Нашата експертиза стъпва на сигнали и факти“, категорична е Стоименова.

„В момента сме против всякакви опити да се деструктулизира процеса по създаването на два ключово важни законопроекта“, категорична е Стоименова.

„Много ми е тъжно, че трябва да се занимавам с такъв случай. В момента се прави Закон за хората с увреждания“, напомни Стоименова.

Тя посочи и че въпросът за хората с увреждания е надпартиен.

На пресконференцията в БТА от национално представителните организации отново се обявиха категорично против законопроекта, предложен от омбудсмана Мая Манолова, който е изготвен заедно с майки на деца с увреждания.

Именно по време на обсъждането на законопроекта в Съвета за интеграция на хората с увреждания преди дни напрежението между организациите и институциите рязко се повиши и завърши с викове „Убиец“ спрямо председателя на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов, който преди това призова майките да не разкарват тези нещастни деца по улиците.

Национално представителните организации са и против приемането на оставката на заместник-министър Росица Димитрова. Това коментира по време на пресконференцията Васил Долапчиев, председател на Съюза на слепите у нас. Припомняме, още вчера организациите разпространиха отворено писмо до премиера Бойко Борисов с искане Димитрова да бъде върната на работа и оставката й да не бъде приемана.

Долапчиев отново заяви, че национално представителните организации на и за хората с увреждания заявяват, че са категорично против приемането на оставката на заместник-министър Росица Димитрова и искат тя да бъде възстановена на работното си място.

По думите му тя няма грам вина, напротив, работи активно по проблемите на хората с увреждания.

Долапчиев посочи, че участието й в този най-висок световен форум в Ню Йорк, който България председателства, се случва на 150 години веднъж.

„Тя стана жертва на висок медиен интерес“, категоричен бе Долапчиев.

Публикувахте от Daily Press – Електронен таблоид в 21 юни 2018 г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук