Извънредно: Нови случаи на коронавирус в България

0
2860

Четирима вече са болните от смъртоносния грип, сред тях е медицинско лице

В международен план 106 000 души са доказано заразени с коронавирус. Смъртните случаи са 3600. Това стана ясно на извънреден брифинг от Министерски съвет.

„Новото е, че в България имаме първите два подозрителни случая. От Плевен са изпратени 24 проби, а от Габрово 46 проби. Проф. Кантарджиев ще обясни какво се извърши през тази нощ“, каза проф. Мутафчийски.

„Както ви е известно вчера получихме първични резутлати, които трябваше да бъдат потвърдени. Затова оперативният щаб разпореди в болниците Габрово и Плевен да бъдат взети материали на съмнително положителните пациенти – мъж на 27 години и жена на 75 години. Тези проби постъпиха в 3:15 минути от Плевен и в 4 от Габрово“, поде Кантарджиев.

Резултатите са следните: От изследваните проби от град Плевен се получи положителен резултат на 27-годишният мъж, който вчера беше съмнителен. Новата проба е положителна. Освен това, при изследваните 24 проби от град Плевен, се доказа втори случай – положителен за коронавирус, при мъж на 61-годишна възраст – пациент в белодробно страдание в нетежка форма“, каза той.

Той каза, че двамата болни са били в контакт.

Втората порция са изпратените 46 проби от Габрово. Резултатите от там са следните – положителна е пробата на жената, която вчера в 00:00 ви казахме че е съмнителна – жена на 75-годишна възраст. Освен това има още една положителна проба на лице, което е медицински персонал – жена е“, каза той.

БЛИЦ припомня, че през тази нощ стана ясно, че в България има две положителни проби за коронавирус. Едната е на 27-годишен мъж от Плевен, а втората на 75-годишна жена. И двамата обаче не са напускали територията на страната.

Blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук