ИЗВЪНРЕДНО! НСО пред DAILYPRESS.bg: Ген. Антонов е подал оставка, за да стане дипломат

0
9271
Снимка: Петър ХРИСТОВ, ФОТОРЕПОРТЕР на Информационна агенция "Дейли Прес".

Мотивите за оставката на началника на Националната служба за охрана ген.-лейт. д-р Ангел Антонов са преминаване на дипломатическа служба. Това се казва в писмо изпратено до редакцията на Информационна агенция „Дейли Прес“ от пресцентъра на НСО.

„Началникът на Националната служба за охрана ген.-лейт. д-р Ангел Антонов подаде оставка. Мотивите за това са преминаване на работа по Закона за дипломатическата служба“, се казва в информация, изпратена до медита ни.

От там заявяват, че в момента Военна прокуратура извършва проверка на НСО и ген.-лейт. д-р Ангел Антонов ще изчака нейното приключване. Той ще продължи да изпълнява служебните си задължения на началник на службата до издаване на Указ от президента на Републиката.

По-рано вчера Министерски съвет даде съгласието си генерал-лейтенант Ангел Антонов да бъде освободен от длъжността началник на Националната служба за охрана.

Той е депозирал пред президента на Румен Радев писмо, с което желае да бъде освободен от поста. Решението на Министерския съвет е във връзка със съгласувателно писмо от администрацията на президента, каквото е изискването на Закона за НСО. В същото време в медиите се появиха информации, че Ангел Антонов ще бъде назначен за консул в Санкт Петербург.

Председателят на Комисията по външна политика Джема Грозданова заяви, че не разполага за момента с подобна информация. „Днес разбрах, че е напуснал НСО, но не знам къде ще ходи. Това са политически решения, няма как да ги коментирам, при положение, че не съм и запозната с тях“, каза тя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук