Извънредно: Поискаха оставката на кабинета „Борисов-2“

0
1384

„Искаме оставката на Бойко Борисов и българското правителство и оттеглянето на Кристалина Георгиева от ЕК. Тя не може да представлява повече България“, заяви на брифинг в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова след неуспеха на българските кандидати за председател на ООН.

По думите й гласуването за генерален секретар на ООН показва, че единственият български кандидат с шанс да заеме позицията била Ирина Бокова. „Последното току-що излязло официално на страницата на ООН класиране показва, че тя е втора, а г-жа Кристалина Георгиева осма или девета“, заяви Нинова.

Тя посочи, че с издигането на втора кандидатура българското правителство умишлено  дискредитирало Ирина Бокова и е отнело възможността на България да има свой представител на най-високия пост в ООН.

„Борисов и правителството продадоха националния интерес на България“, категорична бе тя.

„Цялата външна политика на България се прави извън страната. Темата за вот на недоверие по тема външна политика става все по-актуална. Смятаме, че оттук нататък тази тема е номер едно за нас и по това как другите ПГ ще се отнесат към нея, ще си проличи кой наистина е с Бойко Борисов и подкрепя такава външна политика, която не е суверенна“, подчерта Нинова.

„Искаме оставката на това правителство, да си ходят“, обобщи лидерът на БСП.

По думите ѝ, при достатъчно воля, има време вотът на недоверие към правителството да бъде внесен преди ваканцията на Народното събрание. /BNews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук