ИЗВЪНРЕДНО РАЗКРИТИЕ! Зам.-министър: Избягалите затворници имали бойно ОРЪЖИЕ (ОБНОВЕНА)

0
5571

Боен пистолет са носили двамата затворници при бягството си, заяви зам.-министърът на правосъдието Николай Проданов пред Нова. Владимир Пелов и Радослав Колев са избягали с 9-милиметрово бойно оръжие.

Красимир Кръстев – социалният работник, който единствен подгонил Пелов при бягството, силно се съмнява, че оръжието, с което затворникът стрелял по него, е бойно.

При стрелбата служителят на затвора не е чул свистене.

„Той се беше прицелил в мен добре и стреля от доста близко разстояние. Ако наистина патронът беше боен, може би нямаше да разговаряме сега“, каза Кръстев пред Миролюба Бенатова.

Властите все още не знаят как затворниците са се сдобили с оръжие.

Припомняме, Владимир Пелов и Радослав Колев избягаха на 3 април през парадния вход на Централния софийски затвор. Издирването на двамата бегълци продължава. До момента от двамата няма и следа. Вътрешният министър Валентин Радев съобщи, че във ведомството са получени над 100 сигнала за двамата бегълци. По думите на министъра едва 30 от тях са вероятни. Въпреки това всички сигнали се проверяват.

Припомняме и че по-рано Цветан Михайлов, член на управителния съвет на Синдиката на служителите в затворите в България (ССЗБ), заяви, че протестите на надзирателите се подновяват. Надзирателите ще продължават да настояват за повече щатни бройки, както и за подобряването на условията за труд.

Съотношението затворници – охрана е под критичния минимум, обясни той.

Новият протестни действия ще започнат със събиране пред сградата на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“.

Междувременно затворник нападна надзирател при конвой. Министерството на правосъдието съобщи, че състоянието на нападнатия надзирател е добро. Служителят няма фрактури и е освободен за домашно лечение.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук