Извънредно! Разкриха самоличността на берлинския касапин…

0
1365
23-годишен пакистанец е извършителят на вчерашния атентат в Берлин, пише местният в. Велт. Според данни на изданието младият мъж е роден на 1 януари 1993 г. и е наречен Навед Б., пише още вестникът, цитиран от Би Би Си.

По-рано бе съобщено, че виновният за смъртта на най-малко 12 души в германската столица е пристигнал в западноевропейската държава, използвайки балканския път на имигрантите и е търсил убежище в Германия.

Първоначално органите на реда в Берлин не твърдяха, че не се знае дали нападението е било умишлено или инцидент. Във вторник рано сутринта обаче германската полиция съобщи, че става дума за терористичен акт.

Машината е изминала 50 метра преди да спре и е разрушила дузина къщички на базара. Свидетели съобщават за силен взрив, който бе последван от предупреждения на полицията, че от камиона може да изтича газ.
Шофьорът на камиона е арестуван. Той се е опитал да избяга по посока на Зоологическата градина. С него е имало придружител, който е загинал при удара.

Властите потвърдиха и че откритият в камиона мъртъв мъж от полски произход не е карал по време на инцидента. Това засилва версиите, че превозното средство е било откраднато или отвлечено./БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук