Извънредно! Свирепо зверство окървави блок в Пловдив

0
1983

Снощи в 23:20 часа е подаден сигнал на спешния телефон 112, че във вход на блок на бул. „Цариградско шосе“ в Пловдив е наръган и ограбен 43-годишен мъж. Нападението е станало докато човекът се е прибирал в дома си, съобщиха за БЛИЦ от полицията.

Нападателите са били двама, откраднали са часовник и верижка от бяло злато. Мъжът е оказал съпротива, бил е наръган няколко пъти в областта на гърдите и гърба.

Пострадалият е мъж на средна възраст, който живее в панелка на шестия етаж. Според комшиите Васил е бил нападнат от наркомани, които се въртят около българския пазар в махалата. Вероятно извършителите са го последвали във входа, където е бил наръган.

Пострадалият е приет тази нощ в УМБАЛ „Св. Георги” и е бил опериран по спешност. Раните са сериозни, мъжът е наръган в лакътя и в гърба, но по данни на лекарите няма опасност за живота му. В стабилно състояние е, но ще остане засега под наблюдение, съобщиха от Университетска болница в Пловдив.

В 6-РПУ е образувано досъдебно производство за грабеж. Издирват се извършителите. По неофициална информация на БЛИЦ това не е опит за отмъщение или някаква лична драма и жертвата не е познавала нападателите си, което означава, че става въпрос за нападение с цел грабеж.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук