ИЗВЪНРЕДНО! Темата на ДЕЙЛИ ПРЕС! Пожар избухна в търговски склад в столичния ж.к. „Красна поляна“ 2, двама души са леко пострадали (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБЗОР)

Пожарът е овладян от три страни, няма опасност за близките сгради, каза шефът на пожарната главен комисар Николай Николов

0
92156

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ – „Красна поляна 2“ 

Пожар избухна в търговски склад на фирма за търговия на едро с алкохол, цигари и захарни изделия в столичния ж.к. „Красна поляна“ 2, съобщи по-рано днес репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Двама души са леко пострадали, научи ексклузивно Информационна агенция „Дейли Прес“.

Сигналът за пожара е подаден минути след 20.00 часа в петък, като до момента няма данни за това какви са причините за него, съобщиха от пресцентъра на МВР пред Информационна агенция „Дейли Прес“.

По първоначална информация при възникването на пожара в склада не е имало хора. В близост до склада обаче се е намирал 34-годишен охранител на съседна фирма, който е приет в „Пирогов“ с леко обгазяване и след преглед е изписан от лечебното заведение. Вторият пострадал е един от пристигналите на място пожарникари, който също е откаран в „Пирогов“ и също се очаква да бъде освободен. В близост до горящия склад се намира болница „Надежда“, в която при избухването на пожара са били настанени 67 пациенти, от които 29 новородени. Всички те бяха временно евакуирани в северната част на сградата, която е най-далеч от огъня.

17 противопожарни автомобила, 5 водоноски на аварийното звено към Столична община и около 100 пожарникари участваха в борбата с огъня, разбра още от място на събитието агенция „Дейли Прес“.

Органите на реда си съдействаха и с екипи на ВиК, ЧЕЗ и „Овергаз“, тъй като наблизо се намира и бензиностанция. Движението в района бе отцепено от полицията, като се очаква още няколко часа то да бъде затруднено в района.

Към 22.00 часа пожарът бе овладян, но гасенето му ще продължи цяла нощ, за да могат утре сутринта следствените екипи да започнат огледите. Към момента огънят не представлява опасност за живота и здравето на хората и близките сгради.

Направените замервания не са установили влошаване на качеството на въздуха в района на пожара. Всички евакуирани пациенти в болница „Надежда“ са се върнали по стаите и са спокойни, увериха от болничното заведение.

„Направени са замервания от страна на пожарната и ще продължат да се правят замервания. На този етап Нямам опасения за хората, които живеят в близките квартали, както и в болница „Надежда“. 

Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

„Искам да завърша с една положителна нотка. Преди няколко минути започна поредното раждане в болница „Надежа“. Така че в момента се ражда живота, побеждавайки всички страхове“, това каза пред журналисти д-р Анелия Рачева, административен директор на болница „Надежда“.

„Цяла нощ ще продължи гасенето на пожара в столичния ж.к.“Красна поляна“ 2, за да можем утре сутринта да осигурим нормални условия на следствените групи да извършат своята дейност, за да вървим към установяване причините за пожара. По първоначални данни загубите са сериозни. Тепърва със собствениците ще уточняваме“. Това каза пред журналисти гл. комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

„Пожарът е под контрол. Не е угасен, но няма повече няма да се разпространява и не представлява опасност за живота и здравето на хората“, добави още гл. комисар Николай Николов.

„По време на пожара нямаме информация вътре да е имало хора. Около пожара е имало един от охраната, който е леко пострадал – обгазен. Прегледан е в „Пирогов“ и е освободен. Още един пожарникар има, който е леко пострадал. В момента е в „Пирогов“, правят му се манипулации без опасност за живота. Всеки момент очаквам да кажат, че и той ще бъде освободен. Двама са пострадали“, каза още гл. комисар Николов.

„Използвам случая да благодаря на колегите от полицията за организацията, която създадоха по безопасността на движението. В същото време призовавам всички граждани – нека бъдем по-внимателни“, добави той.

„За мен най-важното беше да няма опасност за хората, за близките сгради. Благодаря много за реакцията на пожарната, моите колеги от аварийното звено са тук. Те ще останат тук до края“, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова, която също е на мястото на пожара.

„Осигурихме допълнително водоноски, за да подпомогнем пожарната и се надявам постепенно да приключим. Няма никаква опасност за хората наоколо и в квартала включително. Надявам се в скоро време да приключи цялата ситуация“, добави Фандъкова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС! 

Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“
Информационна агенция „Дейли Прес“
Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“
Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“
Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“
Информационна агенция „Дейли Прес“
Информационна агенция „Дейли Прес“
Информационна агенция „Дейли Прес“
Информационна агенция „Дейли Прес“
Информационна агенция „Дейли Прес“
Информационна агенция „Дейли Прес“
Информационна агенция „Дейли Прес“
Информационна агенция „Дейли Прес“
Информационна агенция „Дейли Прес“
Информационна агенция „Дейли Прес“

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук