ИЗВЪНРЕДНО! Тодор Стефанов „Дейли Прес“: Аз съм журналист. Не ме интересува дали политиците или заинтересовани лица се сърдят

0
10168
Журналиста Тодор Стефанов

Тодор Стефанов от „Дейли Прес“ и вестник „Топ Преса“ бе отличен като „Добър човек” за „Най-добър журналистически материал/кампания, свързани с правото на достъп до информация за деца в институции”.

Честито, Тедии!

„Добър човек” е изключително престижна награда за мен. Тя тежи заради дома за деца в София, която я присъжда, и заради хората, които са я получавали досега през годините. Все колеги, които малко или много са успели да направят обществото добро. Щастлив съм, че бе присъдена и на мен. Благодаря и на колегите ми, и на моят шеф Веселин Стаменов, който ми даде пълен достъп и поводи да питам, разбира се (смее се).

За какво подаде първото си заявление за достъп до информация за деца в инистиуция?

МВР бе първата институция, от  която потърсих информация. Беше след публикациите на моите колеги от „ПИК” и „BNews.bg” за едно пребито дете в дом за деца в София. Веднага след това попитах за насилието от периода нататък, който колегите нямаше как да обхванат в материалите си.

 

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук